Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Zonguldak’ta birbirinden renkli etkinliklerle kutlanacak.

Atamızın “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” sözleriyle çocuklara armağan ettiği Türkiye Cumhuriyetinin ilk milli bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 102. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ta da coşkuyla kutlanacak.

Zonguldak Valiliğince yayınlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı-102. Yıl kutlama programı şöyle:

Öğrencilerce yapacak temsili makam ziyaretleri: 23 Nisan 2022 Cumartesi saat 09.30 İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamı ziyareti. Belediye Başkanlığı makamı ziyareti. Valilik makamı ziyareti.

Atatürk Anıtındaki tören ve etkinlikler: Saat 09,45 – 09,50 Atatürk Anıtı çelenk sunumu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu. Saygı duruşu. İstiklal Marşı. 09,50 – 10,00 Atatürk Anıtındaki törenler sona erecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Fuaye alanındaki etkinlikler: Saat 10,30 – 10,40 Fotoğraf ve resim sergisi. Yöresel kıyafetlerle renk renk Türkiye yöresel kıyafet sergisi. Sergilerin gezilmesinin ardından, protokol üyelerimiz, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumundaki kutlama törenlerine geçeceklerdir.

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumundaki tören ve etkinlikler: Saat 10,45 – 13,00 Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız tarafından öğrenci gurupları ve kutlama programına katılan halkımızın selamlanması. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması. Günün anlam önemini belirten konuşmanın yapılması. Öğrenci şiirlerinin okunması. Yedi yöre halk oyunları gösterileri. Ront – Öğrenci gurupları ritmik gösterileri. 23 Nisan şarkıları öğrenci korosu. Tekvando gösterisi. Step gösterisi. Diğer sportif etkinlikler ve yarışmalar. Ödül töreni.

Diğer tören ve etkinlikler: Saat 14,00 “Zonguldak Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği” valilik binası önündeki sahil park.

Editör: Haber Merkezi