Karadeniz Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi seçimleri öncesinde Kooperatifi Başkan adayı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu adayları Okan Şimşek, Fatih Gürgün, Ayhan Erol ve Emin Karakaya, ilçe merkezinde ziyaretlerine devam etti. Civelek ziyaretlerde yaptığı konuşmada üyelere oylarını kullanmak için mutlaka kongreye gelmeleri gerektiğini ifade etti. 

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi seçimlerinde Başkanlığa adaylığını açıklayan Cevdet Civelek ve yönetim kurulu üyeleri, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Civelek ve ekibi, ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnaf ve kooperatif üyelerini ziyaret etti. Civelek üyelere seçim günü mutlaka kongreye gelerek oylarını kullanmalarını istedi.

DEMOKRASİ İÇİN SANDIĞA GİDİLMELİ

Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Adayı Cevdet Civelek, açık oylama usulü yapılacak olan kongrenin demokratik ortamda yapılabilmesi ve üyelerin baskı altında tutulmaması adına kapalı sandık usulü ile seçimlerin yapılması gerektiğini söyledi. Civelek açıklamasında “Seçim için adaylığımızı açıkladığımızdan bugüne kadar dile getirdiğimiz bir konu var. Bugüne kadar birçok kongremiz tek liste olarak yapıldığı için açık oylama ile tamamlanmıştır. Ancak bugün seçimde ben Cevdet Civelek ve mevcut başkan Mehmet Azman yarışmaktadır. Seçimlerin demokratik olarak yapılması adına kapalı sandık usulü olarak yapılmasını istedik. Ve bu isteğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Bugün ki seçimlerin mutlaka kapalı sandıkta olması gerekmektedir. Açık oylamanın üyelerimize ve ortaklarımıza zarar vereceği kanısındayız.

KOLTUK KORKUSU MEVCUT YÖNETİMİ VEKÂLET OYA YÖNELTTİ…

Başkan adayı Cevdet Civelek, mevcut yönetimin, seçim öncesinde kredi almak isteyen esnaflara vekalet vermeleri konusunda şart koştuğunu kaydettiği konuşmada “Vekâlet ile oy kullanımına da dikkat çekmek istiyorum. Seçim öncesinde kredi kullanmak isteyen arkadaşlardan vekâlet alındığı ve bu alınan vekâletlerle de mevcut yönetimin koltukta kalabilmek için yaptığı bir hamle olarak önümüze çıktığını görüyoruz. Bizim yönetime aday olma düşüncemizin tek sebebi gençlerin önünün açmak olduğunun herkes tarafından da bilinmesini istiyorum. Yönetime giren arkadaşlarımız Ereğli’de sevilen ve sayılan iş insanlarıdır. Önümüzdeki yıllarda arkadaşlarımız edindikleri tecrübe ile başkanlık yapabilecek arkadaşlarımızdır”

KONGREYE GELEREK MUTLAKA OYUNUZU KULLANIN…

Yapılan seçim çalışmasının ardından açıklamada bulunan Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Adayı Cevdet Civelek, seçime bir gün kaldığını, kooperatif üye ve ortaklarının mutlaka kongreye gelerek oylarını kullanmalarını istediğini ifade etti. Civelek konuşmasında “Seçime sayılı günler kala esnaf ve Kooperatif üyesi arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Kongrede sürecinde üyelerimizin kongreye gelerek oylarını kullanmalarını istiyoruz. Hizmet yarışına talip olduğumuz Kooperatif seçimlerimiz de yönetime üyelerimizin oyları ile seçileceğimize inancımız tam. Kooperatif seçimlerimiz üyelerimize ve Ereğli’mize hayırlı olsun ” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu