Shenyang şehrinde yapılan ziyaretin ilk bölümünde Northeastern Üniversitesinde bir dizi görüşmelerde bulunuldu. Seminer dersi ve ikili görüşmelerin ardından araştırma altyapıları incelenerek işbirliği olanakları masaya yatırıldı. Görüşmeler ile birlikte özellikle Maden Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği bölümlerimiz ile etkin işbirliklerinin temelleri atılmış oldu.

Üniversite basın bürosundan verilen habere göre Pekin şehrinde yapılan ziyaretin ikinci bölümünde madencilik alanında prestijli üniversitelerden olan China University of Mining and Technology Beijing (CUMTB) ve University of Science and Technology Beijing (USTB) görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonrasında her iki üniversitede üniversitemizin tanıtımını yapan Prof. Dr. Karasu, seminer dersi verdi.

Ziyaretin son bölümünde ise Beijing General Research Institute of Mining & Metallurgy (BGRIMM) ziyaret edildi.

Uluslararası İşbirliklerinin Temelleri Atıldı

Türkiye genelinde yeni sistem!  Yaz Tatili ve ders saatleri değişiyor Türkiye genelinde yeni sistem! Yaz Tatili ve ders saatleri değişiyor

Ziyaret süresince işbirliği potansiyelinin olduğu fakülte ve bölümlerde görüşmeler yapılarak uluslararası işbirliklerinin temelleri atılırken, diğer yandan kurumsal düzeyde ikili işbirliklerinin başlatılması için girişimlerde bulunuldu. Bu kapsamda Prof. Dr. Karasu tarafından China University of Mining and Technology Beijing (CUMTB), University of Science and Technology Beijing (USTB) ve Beijing General Research Institute of Mining & Metallurgy (BGRIMM) ile ikili işbirliği anlaşmalarının imzalanma aşamasında olduğu açıklandı.

Ayrıca Shenyang Northeastern Üniversitesi Maden ve Geomatik Mühendisliği ile Üniversitemizin ilgili bölümleri arasında akademik işbirliklerinin başlatılması amacıyla çevrimiçi toplantılar planlandı. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-06-05-at-12.03.15-(2)WhatsApp-Image-2023-06-05-at-12.03.15

Editör: Murat Barutçu