CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu. Dural, CHP 38. Olağan Kurultayı’nda değişim yönünde nasıl yol izleyeceklerini belirtti. Ancak, Özel’in Zonguldak ziyareti sonrasında yaptığı açıklamalar da dikkat çekti.  Paylaşımında Zonguldak fotoğraflarına yer veren Özel, altına ise, değişimin ardından halkı sokağa çıkaracak şekilde siyaset uygulayacaklarını söyledi.

SOKAĞI ÖRGÜTLEYEN CHP…

Özel, Zonguldak ziyareti sonrasında, “Zonguldak İl Başkanımız Devrim Dural ve örgütümüzü ziyaret ettik. Cumhuriyet Halk Partisi, mahcup mahkum siyasetten, sokaktan korkan, meydanları boş bırakan siyasetten, sokağı örgütleyen, meydanları dolduran, itirazı yükselten bir siyasete önderlik etme mecburiyetindedir.” dedi.

“HERHANGİ BİR YERE KANALİZE OLMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ””

Aynı yazı, CHP Zonguldak İl Başkanlığı sosyal medya hesabında da paylaşıldı. Ancak Özel ziyareti sonrasında açıklama yapan İl Başkanı Devrim Dural, “İki tarafa da imza atmama noktasındayız.” İfadesini kullandı. Dural, konuya şu ifadelerle yaklaştı:

“Kurultay delegeleri oy atma konusunda kendileri özgürler. İradelerini istedikleri şekilde sandığa yansıtabilirler. Bizim buna bir yorum yapma şansımız yok fakat biz genel olarak her iki tarafa da imza atmama noktasındayız. Bunu şöyle ifade edebilirim; delegemiz kendi özgür iradesiyle oyunu istediği şekilde şekillendirebilir. Bizim bu konudaki bakış açımız bu. Herhangi bir yere kanalize olmamız söz konusu olamaz. Üst kurul olarak kurultayda on tane delegemiz var. İki de milletvekilimiz var. Toplam Zonguldak ili için 12 tane kurultay delegemiz var.”

BİRBİRİNE ZIT AÇIKLAMALAR

CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabında, Devrim Dural’ın şahsi açıklamasına tamamen zıt bir paylaşımda bulunulması ise akıllarda soru işareti bıraktı. “Yönetimin ve Devrim Dural’ın birbirlerinden haberleri yok mu?” Şeklinde yorumlarda bulunuldu.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Kamuran Çataklı: Eğitimde şiddet yasasını çıkartın Kamuran Çataklı: Eğitimde şiddet yasasını çıkartın

WhatsApp-Image-2023-10-26-at-22.25.28WhatsApp-Image-2023-10-26-at-22.25.29

Editör: Murat Barutçu