Bakan Yardımcıları Zonguldak esnafını ziyaret etti
Bakan Yardımcıları Zonguldak esnafını ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Örgütü, Parti Meclisi tarafından ilan edilen olağan kongre takvimi öncesinde, ilçe başkanlarının katılımıyla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
13 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında mahalle delege seçimleriyle başlayacak olan süreç; 13 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında ilçe kongreleri, ardından 11 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında il kongreleriyle devam edecek. Büyük Kurultay tarihi ise daha sonra Parti Meclisi tarafından ilan edilecek.
Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, kongre sürecinin parti içi çatışmalardan uzak, dayanışma ruhuyla yürütüleceği vurgulandı. İl Başkanı Devrim Dural ve ilçe başkanlarının imzasını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Cumhuriyet Halk Partisi, halktan yana siyaset yapan kadrolarını mücadeleyle, emekle ve örgütsel dayanışmayla belirler. Hiçbir bireysel çıkar, hiçbir kişisel ikbal beklentisi partimizin ortak aklının ve örgütsel bütünlüğünün üzerinde değildir.”
Seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınmasına yönelik eleştirilerin de yer aldığı açıklamada, halkın iradesine yapılan her türlü müdahaleye karşı mücadele verileceği ifade edildi.
Zonguldak İl Örgütü olarak kongre sürecini bir rekabet değil, bir dayanışma dönemi olarak gördüklerini belirten CHP yöneticileri, üyeleri serinkanlılıkla sürece sahip çıkmaya davet etti.
Açıklama, “Birlikte yürüyeceğiz, birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız!” sözleriyle son buldu.

Kaynak: BÜLTEN