Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde sabah saatlerinde -630 kotunda meydana gelen degaj püskürmesi ve göçük paniğe neden oldu. 403 arında başlayan olayda cihazların alarm vermesiyle yoğun gaz tespit edildi ve 5 madenci mahsur kaldı.
Ekiplerin hızlı müdahalesiyle kurtarılan madencilerden üçü Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde, biri Atatürk Devlet Hastanesi’nde, diğeri ise Level Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Madencilerden Emircan M., Erhan Ö. ve Mustafa A. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tedavilerin ardından taburcu edildiler.
Öte yandan, madencilerin sensörün çalışmasının ardından hemen gaz maskelerini taktıkları, bu nedenle gazdan çok fazla etkilenmedikleri öğrenildi.
Diğer iki madencinin ise tedavileri sürüyor.




