CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve yönetimi Zonguldak il Müftüsü Aşır Durgun’a ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaretin, günlerdir ülke gündeminde yer alan ve konuya bakış açısı yönünden adeta Türkiye’yi ikiye bölen ‘Vaiz’ tartışmaları nedeniyle gerçekleşeceği öğrenildi.

Zonguldak'ın merkezinde bulunan Ulu Cami'de öğle vakti verilen bir vaaz, tartışmalara ve toplumsal tepkilere yol açtı.

Cami vaizi Ali Koblay, bir öğle vaazında A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kıyafetini ele alarak İslam'ın tesettür emrini açıkladı. Ancak, vaaz sırasında yaptığı yorumlar, cemaat içinde rahatsızlık yarattı ve tepkilere neden oldu. Koblay'ın kadın voleybolcuların giyim tarzını eleştirmesi, özellikle spor ve giyim konularındaki hassasiyetleri gündeme taşıdı.

Tepkilerin artması üzerine Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, bir basın açıklaması yaparak vaizin vaazını ve yaklaşımını laikliğe uygun bulmadığını ifade etti. Bu açıklama sonrasında Aşır Durgun da tartışmalara katıldı ve kamuoyunda çeşitli görüşlerin ortaya çıkmasına yol açtı.

Zonguldak’ta iki grup arasında çıkan kavgada kan aktı Zonguldak’ta iki grup arasında çıkan kavgada kan aktı

Konunun ardından CHP Zonguldak Merkez İlçe yönetimi, Aşır Durgun’u ziyaret edeceğini açıkladı. Ziyarette Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanan voleybol Milli takımında bulunan kadın voleybolcuların kıyafetini eleştiren Vaiz Ali Koblay hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu