CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Av. Merve Kır, çalışmalarına İl Başkanı Murat Pulat ve yönetim kurulunu ziyaret ederek başladı.

Merve Kır yaptığı açıklamada; “Dün İl Kadın Kolu başkanı olarak yanınızdaydım, bugün milletvekili aday adayı olarak buradayım. Bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum” diyerek şunları söyledi:

“14 Mayıs genel seçimleri bizim için çok önemli bir dönemeç. 20 yılda bu ülkede hukuk kayboldu, adalet yok oldu bütün değerlerimizi, cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını kaybettirdiler bize. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu karanlığa son vermek için hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız. Ben bugüne kadar hiçbir zaman mücadeleden kaçmadım.

14 Mayıs tek bir tarih değil, bir hedef değil, bir başlangıçtır. 14 Mayıs’ta Türkiye genelinde Millet İttifakı’nın iktidarı sonrasında öncelikle ülkemizi bu karanlık atmosferden kurtaracak, güzel yarınları inşa edeceğiz. Daha sonra 2024 yılında yerel seçimlerde tüm Türkiye’yi sosyal demokrat belediyeciliğe kavuşturacağız. Zonguldak Belediyemizi ve ilçe belediyelerini kazanacağız. Bizler cumhuriyete ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde siyaset yapmak, partinin daha iyi yerlere gelebilmesi için mücadele etmek bir görev değil zorunluluktur. Tek bir hayalimiz var, milletvekili olmak değil, çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin mutlu olarak yaşayacağı bir Türkiye’nin inşa edilmesine katkı sunmak.

Zonguldak’ta örgütlerden gelen de bir talep var. Parti emekçilerinin milletvekili adayı olmasını istiyorlar. Kadınlarımızdan da gelen bir talep var tabi. Kentimizde 1954 yılından sonra seçilmiş kadın milletvekili hiç yok. Partimizin ise Zonguldak’ta hiç kadın milletvekili olmadı. Bu Zonguldak’ın makus kaderi haline gelmiş durumda. İnşallah Zonguldak’ta kadınların bu kaderini değiştirecek, örgütten gelen bir isim olarak sosyal demokrasi mücadelesini Zonguldak’tan Ankara’ya taşıyacağım. Ben dün ne isem bugün de oyum. Yarın da değişmeyeceğim. Bunun sözünü veriyorum. Bugüne kadar beni yalnız bırakmayan bütün dostlarıma, aileme, büyüklerime ve küçüklerime teşekkür ederim. Hep beraber başaracağız. Gün mücadele günü, başlıyoruz”

(Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu