Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, altının durumu hakkında bilgiler vererek 2024 yılı sonunda gram altının 4 bin TL pasını beklediklerini söyledi.

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, 2 -3 ay önce altının bu seviyelere geleceğini söylediklerini ifade eden Çelik, 2024 yılı sonu tahminlerini açıkladı. Yıl sonunda altın gramının 4 bin TL olacağı tahmininde bulunarak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Çelik,“2024 yılı sonunda gram altına 4000 TL olarak hedefliyoruz.  Çok ciddi anlamda doların 55 TL bandında gram altının da 4000 TL bandında hedefliyoruz. 1 Ocak’tan bugüne kadar 29 Kasım’a kadar 1990 TL. Yüzde doksan kazandıran altın, bankadan faizden gayrimenkulden arsadan coinlerden borsadan helalimizden çok daha fazla para kazandırdı. Külçe altın alanlar gelip bozdurup anında paralarını alabiliyorlar. Bankalardaki alıp satıp aksine tüm kuyumcularda alım satım makası çok daha düşüktür” dedi.

‘Altın borcu olanlar dikkat’

Altın borcu olanların borcunu kapatması gerektiğini ifade eden Başkan Çelik, “Bizde ki alım satım farkı gramda 50 TL. Bankalarda 100-150 TL arasında. Çok ciddi anlamda farklar var. O bakımda kuyumcular cüzi miktarda karlar var. Altını herkes 4 bin TL olduğunu bilmesi gerekir. Altın borcu olanların biran önce altın borcunu kapatmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü çok ciddi anlamda yukarı gidecek. Kapanması zor borçlar olacak. Lütfen kapatın benden tavsiye. Çünkü kapanmayacak rakamlara gelecek” şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-11-29-at-13.31.06-(1)

WhatsApp-Image-2023-11-29-at-13.31.05

Fırıncılar zor durumda! Yetkililerden destek bekliyorlar... Fırıncılar zor durumda! Yetkililerden destek bekliyorlar...

Osman Zaimoğlu, önce teşekkür etti, ardından talepte bulundu Osman Zaimoğlu, önce teşekkür etti, ardından talepte bulundu

Fırınlar kapanacak mı? Acil çözüm bekliyorlar Fırınlar kapanacak mı? Acil çözüm bekliyorlar

Soğuksu - Acılık yolunda sona gelindi Soğuksu - Acılık yolunda sona gelindi

Editör: Murat Barutçu