Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Çaydeğirmeni Beldesinde 9 Temmuz tarihinde meydana gelen aşırı yağışlar sonucunda Romenlerin evleri sel altında kalıp kullanılmaz hale gelmişti.

Özcan Ulupınar: Enkaz devraldık! Özcan Ulupınar: Enkaz devraldık!

Çaydeğirmeni  Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, sel sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın beldeye ziyaretinde Romenlerin sıkıntılarının giderilmesi konusunda ivedi olarak 24 adet lüks konteynır göndermişti.

Gönderilen konteynırlar belirlenen yerlere yerleştirilerek, Romenler konutlarına yerleştirildi.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş yaptığı açıklamada,  Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ile konteynır kente  ziyarette bulunduklarını ifade ederek konu hakkında şunları söyledi:

“Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu, Devrek İlçe Başkanı İsmail Cimpir ve il genel meclisi üyelerimiz ile beraber Romen kardeşlerimizi ziyaret ettik. 9 Temmuz 2023 tarihinde bölgemizde meydana gelen aşırı yağışlarda Romen kardeşlerimizin evleri su altında kalıp, kullanılmaz hale gelmişti.

Sel sonrası İçişleri Bakanımız  Ali Yerlikaya Çaydeğirmenimize ziyarette bulunmuş ve Romen kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi konusunda ivedi 24 adet lüks konteynır göndermişti. Milletvekillerimizin talimatları doğrultusunda ivedi elektrik hatları çekildi ve Romen kardeşlerimiz konutlarına yerleştirildi. Sayın Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu ile konteyner kente hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Alkışlar eşliğinde büyük bir sevgi seli ile karşılandık. Ziyaretimiz esnasında değerli İçişleri Bakanımız Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu’nu aradı ve Romen kardeşlerimize yeni müjdeler verdi. Teşekkürler sayın bakanım, teşekkürler değerli milletvekillerim” (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-09-21-at-16.38.30-(1)WhatsApp-Image-2023-09-21-at-16.38.30

Editör: Murat Barutçu