Nail çolak hayatını kaybetti Nail çolak hayatını kaybetti

D.İnşaat sahibinin B.O. İnşaat’tan 1 Milyon 600 bin TL alacağının olduğunu bu yüzden işçilere maaş verilmediği belirtilirken, herhangi bir şikayet olması halinde ise maaşlarını hiç alamayacakları ifade edildi. Aylardır alamadıkları maaşlarını bekleyen işçiler, yetkililere seslenerek konu ile ilgili gerekli adımların atılmasını talep ettiler.

“DEVLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKSIN”

İşçiler haber merkezimize yaptıkları açıklamalarda, “Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. ‘Arayacağız’ diyorlar ama kimsenin aradığı yok. Aylardır maaşlarımızı bekliyoruz. Evimize ekmek götüremez hale geldik. Lütfen yetkililer sesimizi duysunlar. Özellikle Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’na sesleniyoruz. Lütfen elimizden tutun. Borçlar birikti. Evimizin kirasını ödeyemiyoruz. Çocuklarımıza yiyecek alamıyoruz. Hastaneye gidemiyoruz. Ne yazık ki, haber yapılmadan önce her yolu denedik. Çok sayıda yetkiliye ulaşmayı denedik ama dönüş yapılmadı. ‘Paranızı yatıracağız’ dediler, aylar geçti yatırmadılar. Ciddiye almadılar. Devletimiz bize sahip çıksın. Avukata gidecek paramız yok. Devletimizden yardım bekliyoruz.” Şeklinde konuştular.

YALAN İFADEYE ZORLANDILAR

Öte yandan, firmanın işçilere sadece maaş konusunda değil, yaşanan iş kazalarında da sıkıntı yaşattığı iddia edildi. İş güvenliği konusunda bazı işçilerin yaşanan kazaların ardından yalan ifade vermeye zorlandığı da öne sürüldü. Yaşanan iş kazalarının ardından olayın örtbas edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA