Çaycuma’daki sergiye yoğun katılım ve ilgi oldu Çaycuma’daki sergiye yoğun katılım ve ilgi oldu

Çaycum'da mera açılışı yapıldı Çaycum'da mera açılışı yapıldı

Zonguldak Haber – Dereköseler köyünde doğum sırasında bir buzağının ön bacağı kırıldı ve veteriner hekimler tarafından 6 platin takılarak tedavi edildi.

Tarım ÜFE’de artış Tarım ÜFE’de artış

Çaycuma ilçesinde yer alan Dereköseler köyünde ilginç bir olay meydana geldi. Bir ineğin doğum esnasında buzağısının ön bacağı kırıldı. Hayvan sahipleri durumu fark edince hızla veteriner kliniğine başvurdu. Veteriner hekim Önder Alkan tarafından muayene edilen buzağının durumu ciddi olduğu belirlendi ve hemen ameliyat kararı alındı.

 

Şemsi Denizer’e vefa turnuvası... Zonguldaklı ünlü futbolcular açılışta forma giyecek Şemsi Denizer’e vefa turnuvası... Zonguldaklı ünlü futbolcular açılışta forma giyecek

Ameliyat sürecinde veteriner hekimler, buzağının kırılan ön ayağını tedavi etmek için 6 platin kullanarak cerrahi müdahalede bulundu. Başarılı bir operasyonun ardından buzağı taburcu edildi ve kent merkezine geri döndü.

Kan bağışına ilgi arttı! Kan bağışına ilgi arttı!

İyileşme süreci boyunca buzağının yürüme becerisinin kısa sürede geri döndüğü gözlendi. Hayvan sahipleri büyük bir sevinçle buzağının sağlığına kavuştuğunu görmekten mutluluk duydu.

Başkan Ömer Selim Alan koltuğu devretti! Başkan Ömer Selim Alan koltuğu devretti!

Çaycuma ilçesi Dereköseler köyünde yaşanan bu olay, veteriner hekimlerin tecrübesi ve başarılı müdahalesiyle bir felaketin önüne geçildiğini bir kez daha gösterdi. Bu tür olaylar karşısında hızlı ve etkili müdahalelerin hayvanların yaşam kalitesini artırabildiği bir kez daha kanıtlandı. İHA

Demirpark kavşağı trafiğe kapatıldı Demirpark kavşağı trafiğe kapatıldı

AW914837_01

AW914837_02

Editör: Virda Şahin