Zonguldak’ta, eski amatör futbolcu Hacı Kara tarafından merhum Şemsi Denizer’in anısına düzenlenen özel futbol turnuvasına katılım süreci başladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) merhum Başkanı Şemsi Denizer’in adını yaşatmak adına, eski futbolcu Hacı Kara’nın organizatörlüğünde geleneksel hale getirilen Şemsi Denizer Futbol Turnuvası bu yıl 20 Temmuz Perşembe günü start alacak.

Sentetik zeminli Fener sahasında 18-40 yaş arası gençler, 40 yaş üstü veteranlar olmak üzere iki farklı kategoride düzenlenecek turnuvaya son katılım tarihi 19 Temmuz olarak belirlendi. Aynı gün turnuva tertip komitesi tarafından çekilecek kurayla oluşturulacak gruplarda, ilk maçlar 20 Temmuz’da oynanacak.

Turnuvayla ilgili detaylı bilgiler, turnuva sorumlusu Hacı Kara’dan (0 533 306 67 79) alınabilecek.

Hacı Kara’nın 10 yıldır aralıksız düzenlediği turnuva, adını taşıyan merhum Şemsi Denizer anısına düzenlendiği için ayrı bir öneme sahip.

“Spor Olsun” diye kurdukları takımı 2 yılda 2. Lige çıkardılar! Çaycuma’nın Efeleri şampiyon “Spor Olsun” diye kurdukları takımı 2 yılda 2. Lige çıkardılar! Çaycuma’nın Efeleri şampiyon

Profesyonel ve amatör futbol liglerinin yaz tatiline girdiği dönemde futbolseverlere futbol keyfi sunacak olan turnuvanın bu yıl daha geniş kapsamlı ve görkemli bir şekilde düzenlenmesi planlanıyor.

Şampiyon takımın özel olarak ödüllendirileceği turnuvaya katılımları bekleyen Hacı Kara, turnuvanın en büyük amacının, adı Zonguldak’la özdeşleşmiş merhum Şemsi Denizer’in adını yaşatmak olduğunu belirtti.

Bu vesileyle Şemsi Denizer’i bir kez daha rahmetle andığını aktaran Hacı Kara, “Merhum Şemsi Denizer, vefatına rağmen Zonguldak’la özdeşleşmiş biri. Herkesin sevdiği, benim de ayrı bir sevgi bağı kurduğum isimdi. Turnuvamızı 10 yıldır onun adına düzenliyoruz. Bu vesileyle Şemsi Denizer adını hafızalarda yaşatıyoruz. Bu yıl, turnuvamızın 10’uncu yılı. 10’uncu yıla özel olarak görkemli ve daha kapsamlı, yoğun katılımın olduğu bir turnuva düzenlemek istiyoruz. Startı 20 Temmuz’da vereceğiz. Duyurularımıza şimdiden başladık. Katılım müracaatları 19 Temmuz’a kadar sürecek. Aynı gün grup ve fikstür kurasını çekip özel ve anlamlı turnuvamızı başlatacağız. Tüm gençleri ve eski futbolcuları turnuvaya katılım sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

ESKİ FUTBOLCULAR AÇILIŞTA FORMA GİYECEK

Bu arada turnuvanın açılış maçı öncesi eski profesyonel futbolcuların oluşturacağı “Şöhretler Karması”nın gösterisi olacak. Turnuvaya renk katacak gösteri maçı için davet hazırlığında olan Kara, turnuva bünyesinde şöhretleri buluşturacak maçla Zonguldaklı futbolseverlere görsel bir açılış şöleni sunacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ