Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde emekli bir vatandaş, Nihat Kantarcı Caddesi üzerindeki bir ATM’den çektiği 3.800 lirayı yere düşürdü. Pazar alışverişi yapıp, sair ihtiyaçlarını karşılamak üzere çektiği parayı düşürdüğünü fark etmeyen vatandaş, olay yerinden ayrıldı. Bir müddet sonra oradan geçen, isminin açıklanmasını istemeyen bir başka vatandaş, yerde gördüğü çok miktardaki parayı toplayarak Çaycuma Belediyesi’ne getirdi.

O bitkiyi toplayan ceza yiyecek! Tonlarcasına el konuldu! O bitkiyi toplayan ceza yiyecek! Tonlarcasına el konuldu!

KAYBETTİĞİNİ ANLAYINCA ÇAYCUMA BELEDİYESİNİ ARADI

Yaptığı alışverişin ücretini ödemek üzere cüzdanını eline alan emekli vatandaş, parasını düşürdüğünü anlayınca hemen belediyeyi aradı. Bulunmuş bir miktar paranın kendilerine teslim edildiğini söyleyen belediye görevlileri, vatandaşı, hizmet binasına davet etti. Gelen vatandaşın düşen paranın miktarı, çektiği ATM’nin yeri, banknotların türü gibi sorulara doğru cevap vermesi üzerine, para kendisine iade edildi.

İNSANLIK ÖLMEMİŞ

Parayı bulup teslim eden vatandaş, isminin açıklanmasını istemezken, bu konuda aklına gelen ilk kurum olan Çaycuma Belediyesine teslim ederek vatandaşlık görevini yaptığını söyledi. Maaşından kalan son miktarı kaybetmenin üzüntüsü içindeki emekli vatandaş, “insanlık ölmemiş” diyerek parasını teslim alırken büyük sevinç yaşadı.

BU KADAR KISA ZAMANDA TESLİM EDİLMESİ, NE KADAR GÜZEL BİR YERDE YAŞADIĞIMIZI GÖSTERİYOR

Emekli vatandaş, “Alışveriş yapmak için maaşımın son bölümünü çekmiştim. Düşürdüğümün hiç farkında değilim. Alışveriş sırasında kaybettiğimi anlayınca, hemen, belediyeyi aradım. Paramın orada olduğunu öğrenince çok sevindim. Paramı doğru bir insan bulmuş, doğru yere teslim etmiş. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı olan Çaycuma Belediyesi personeline de ayrıca teşekkür ediyorum. Kaybettiğim paranın bu kadar kısa zamanda bana teslim edilmesi, ne kadar güzel bir yerde yaşadığımızı da gösteriyor.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Fadime Yılmaz Elma