Gaziantep’in İslahiye ilçesinde görev yapan Çaycuma Belediyesi arama kurtarma ekibi, birlikte çalıştığı AFAD ekibiyle, bu sabaha karşı, 45 yaşlarında bir kadını enkazdan sağ olarak kurtardı. Öte yandan, bu sabah saatlerinde, 8 Çaycuma Belediyesi personeli daha deprem bölgesine hareket etti.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın talimatıyla depremin hemen sabahında yola çıkan Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama kurtarma ekibi, AFAD koordinasyonuyla Gaziantep’in İslahiye ilçesinde görevlendirildi. Yolların karlı ve trafiğin yoğun olması nedeniyle akşamın ilerleyen saatlerinde ancak görev yerine ulaşabilen ekip, hemen arama kurtarma çalışmalarına başladı. AFAD ekipleriyle birlikte bir enkazda çalışan İtfaiye Müdürü Ferdi Maden liderliğindeki ekip, sabah saatlerinde, 45 yaşlarında bir kadını, enkazdan sağ olarak çıkardı.

KURTARMA EKİBİMİZ BİR CAN KURTARDI!

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Gaziantep’in İslahiye ilçesinde görevlendirilen itfaiyecilerimizden sabah saatlerinde gelen mesaj:

‘Başkanım 06.18 itibari ile canlı bir şekilde bizim desteğimiz ve AFAD çalışması ile 45 yaşlarında kadın enkazdan sağ çıkartıldı.” şeklinde paylaşım yaptı.

ÇAYCUMA BELEDİYESİ 8 PERSONEL DAHA GÖNDERDİ

Öte yandan ilk ekip görev alanında aralıksız olarak çalışmalarına devam ederken, bu sabah, AFAD’dan daha önce arama kurtarma eğitimi alan 8 Çaycuma Belediyesi personeli daha bölgeye hareket etti. Zonguldak Valiliği önünden AFAD koordinasyonu ile yola çıkan ekibin Gaziantep’te görev yapacağı öğrenildi. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu