Üniversitede konu Filistin Üniversitede konu Filistin

KEİPA Zonguldak Toplantısında Filistin'e destek vurgusu KEİPA Zonguldak Toplantısında Filistin'e destek vurgusu

Zonguldak Haber – Zonguldak'ın Uzunmehmet beldesinde görev yapan özel eğitim öğretmeni ve veteriner teknikeri Ahmet Ufuk Işık, Bartın çöplüğünde bulduğu martının tedavisini evinde yaptı.

Aldıkları ihbarın üzerine 14 Kasım'da sokak hayvanlarına yardım etmek amacıyla çöplüğe giden Işık ve hayvansever arkadaşı Seda Mercan, çamura bulanmış ve burnuna olta iğnesi saplanmış bir martı buldu.

Durumu ağır olan martıyı fark eden Işık, hemen evine getirip tedavi etmeye karar verdi. 34 yaşındaki öğretmen, çocukluğundan beri hayvanlarla iç içe yaşadığını ve bu tür durumlara kayıtsız kalamadığını belirtti. Martının sağlık durumunu kontrol eden Işık, herhangi bir hastalık bulunmadığını ancak çamura batacak kadar halsiz düştüğünü gözlemledi.

Işık, gazetecilere, "Orada bırakamayacağım için kurtarıp aldım eve getirdim. Yıkadım, besledim. Daha sonra doğaya saldım. Hastalığı yoktu, çamura batmıştı. Çırpınmaktan dolayı bayağı bir halsizleşmişti. Özel bir tedavi gerektirmedi. Sadece temizliğini yaptım, beslenmesini sağladım. Dinlendirdim ve doğaya bıraktım. Kanca, burnuna takıldığı için beslenmesinde problem olmadı fakat yaban hayvanı olduğu için yemeyi reddetti. Ben de elle beslemek zorunda kaldım." dedi.

Hayvansever öğretmen, olayın ardından bilinçsizce atılan çöplerin sokak ve yaban hayvanlarının ölümüne neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Işık,"Kimse doğaya zarar vermek istemez diye düşünüyorum. Fakat bilinçsizce atılan çöpler, sokak ve yaban hayvanlarının hayatına mal oluyor. Bunu engellemek için camları, et dolu köpük kapları, kancaları korumalı bir şekilde sarıp atmakta fayda var. Yemek kokusu sindiği için hayvanlar bunları yemeye çalışıyorlar. Bu da onların hayatına mal oluyor. En basit ip bile yere attığımız zaman güvercinlerin ayağına dolanıp kangren olup bacaklarının kopmalarına sebep olabiliyor." şeklinde konuştu. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-11-18-at-10.23.59

WhatsApp-Image-2023-11-18-at-10.23.28-(1)

Bartın’da feci kaza! Otomobiller kafa kafaya çarpıştı! Bartın’da feci kaza! Otomobiller kafa kafaya çarpıştı!

Bolu’da iki otomobil çarpıştı! Bolu’da iki otomobil çarpıştı!

Palamut tezgahlarda, boy gösterdi Palamut tezgahlarda, boy gösterdi

Deprem Uzmanı Moriwaki'den Çağrı: Yapı Denetimi Hayati Önem Taşıyor! Deprem Uzmanı Moriwaki'den Çağrı: Yapı Denetimi Hayati Önem Taşıyor!

Defne ağaçlarından gelen bereket! Defne ağaçlarından gelen bereket!

Editör: Virda Şahin