Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ta da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100 yılı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı.

Zonguldak Valiliğince düzenlenen program Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte protokol üyelerinin tebriklerini Valilik makamında kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni Gazipaşa Caddesinde resmigeçit töreniyle devam etti. Törende Vali Tutulmaz ile Belediye Başkanı Ömer Selim Alan protokol ile vatandaşları selamladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Jandarma Yüzbaşı Ayhan Kafalı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Yöresel halk oyunları gösterileri sunuldu. Çeşitli kategorilerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören resmigeçit töreni ile sona erdi.

Törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi