Hatay’da depremi yaşayan ve binaları büyük hasar gören 5 kişilik Elcundi ailesi, Zonguldak’ta yakınlarının yanına yerleşti.

Suriye’nin Halep kentinden, Hatay’ın Antakya ilçesine ailesiyle birlikte gelerek buraya yerleşen Necah Elcundi, ilk depreme gece uyudukları sırada evlerinde yakalandıklarını söyledi.

Elcundi, depremde babası, annesi, iki engelli kardeşi ve babaannesi ile birlikte çok korktuklarını belirterek, “Sarsıntıyla uyandık, bina çok kötü sallanıyordu. Engelli kardeşlerim ve bizimle birlikte yaşayan babaannemi komşularımızın yardımıyla dışarıya çıkarttık. Yaklaşık 4 saat yağmurun altında kaldık, ıslandık.” dedi.

-“Telefon ve internet kesildi”

Bulundukları mahallede binaların çökmediğini, büyük hasar meydana geldiğini ve bu nedenle bir süre annesinin dayısında kaldıklarını belirten Elcundi, bölgede telefon ve internet tamamen kesildiği için iletişim kurmakta zorluk çektiklerini anlattı.

Ereğli’ye akrabalarının yanına gelebilmek için araç bulduklarını dile getiren Elcundi, şöyle konuştu:

“Aracı bulduk ama şehrin içine girmekte sıkıntı yaşadık. Engelli kardeşlerimi araca ulaştırmak zor oldu. Yola çıktık, bu kez de Niğde’de arabamız bozuldu. Yol üzerinde çok kar vardı, arabada üşüdük. Yani ‘Depremde ölmedik, herhalde soğuktan öleceğiz’ dedik. Sonra polisi aradık, bizi güvenli bir şekilde terminale getirdiler. Oradan da Ereğli’ye geldik.”

-“Burada yeni bir hayata başlayacağız”

İbrahim Sezer, gazetecilerle iftarda bir araya geldi İbrahim Sezer, gazetecilerle iftarda bir araya geldi

Elcundi, bir daha geriye dönmeyi düşünmediklerini vurgulayarak, “Biz mülteciyiz, burada sıfırdan yeni bir hayata başlayacağız. Elimizde bir şey kalmadı, ama yapacağımız bir şey de yok. Şu an ev arıyoruz, ardından babam iş bulmayı düşünüyor. Ben de okuluma burada devam etmek istiyorum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar ve yetkililere teşekkür eden Elcundi, “Bizleri buraya getirdiler, yardımcı oldular. Engelli kardeşlerimin tekerlekli sandalyesinden, ilaçlarına ve kılık kıyafetimize kadar her şeyimizi karşıladılar.” ifadelerini kullandı. (Ersen Berk ÇELİK)

WhatsApp Image 2023-03-08 at 12.55.17WhatsApp Image 2023-03-08 at 12.55.16 (1)WhatsApp Image 2023-03-08 at 12.55.16

Editör: Murat Barutçu