Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu olacak. Marmara'nın batısı ve Ege'nin kıyı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Diğer bölgeler parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Seyir halindeki araca şahin kondu Seyir halindeki araca şahin kondu

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek ancak yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) esecek. Bu nedenle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

LODOS ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Öte yandan, ülkede bugün ve yarın etkili olacak lodos nedeniyle görülebilecek muhtemel etkileri nedeniyle de uyarı yapıldı. Vatandaşlarda baş ağrısı, halsizlik, İsteksizlik, sabah uyanmada zorluk, gereksiz ani sinir, ağız kuruluğu gibi etkilerin lodos nedeniyle olabileceği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi