Zonguldak’ta unutulmaz bir gece yaşanacak Zonguldak’ta unutulmaz bir gece yaşanacak

Türkiye Şampiyonu olmasına rağmen Milli kadroya alınmayarak Avrupa Şampiyonası’nda ülke adına yarışamayan bilek güreşçisi Sezer Uslucuk, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun kısıtlı bütçe gerekçesiyle adının Wrist Wrestling Association - Bilek Güreşi Derneği’ne (WAF) bildirilmediğini ancak tecrübesiz sporcuların şampiyonaya gönderildiğini söyledi.

Adının WAF’a bildirilmemesinin ardından Federasyon Başkanı Alparslan Erkoç ile iletişim kuran Uslucuk, daha sonra Teknik Kurulu Üyesi Şehmuz Güntekin’in tepkisi karşısında hayatının şokunu yaşadı. Uslucuk, Güntekin’in kendisine, “Başkan bana yüklendi. Bundan sonra istersen bakana söyle, artık milli takıma giremeyeceksin.” dediğini iddia etti.

“TECRÜBESİ OLMAYAN 4 SPORCUNUN ADINI YAZMIŞLAR”

Evinin bir odasını adeta spor salonuna çevirerek gün içerisinde saatlerini antrenmana ayıran, ülkeye ve Zonguldak’a çok sayıda madalya kazandıran Sezer Uslucuk, hakkını sonuna kadar arayacağını dile getirerek, “Mart’ta Kocaeli’de Bedensel Engelliler Spor Federasyonu adı altında Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Ben 65 kilogramda hem sağ kolda hem de sol kolda Türkiye şampiyonu oldum. 10 yıldır da bilek güreşinde tecrübeliyim. Moldova’da Avrupa Şampiyonası düzenlendi. Benim gideceğim de kesindi. Teknik kuruldaki üyeler benim adımı yazmamak için, hiçbir şekilde tecrübesi olmayan 4 sporcunun adını yazmışlar. Bu giden 4 sporculardan biri 55 kilogramda sadece 1 rakibi olmasına rağmen ona yenilerek, başka rakibi de olmadığı için ikinci oldu. Bir tanesinin hiçbir şekilde rakibi yok ve bu kızı Avrupa şampiyonu diyerek piyasaya sürdüler. Bir tanesinin de tek rakibi olduğu için ikinci oldu. Bir tanesinin de 3 rakibi vardı, üçüne de yenildi madalya alamadı.” dedi.

“SENİ MİLLİ TAKIMA ALMAYACAĞIZ”

Hakkını aradığını ve sonuna kadar da arayacağını belirten Uslucuk, “Hasta halimle antrenman yapıyorum formdan düşmemek için. Şuan 65 kilogramda haddinden fazla da güçlendim. Teknik kurulda Şehmuz Güntekin’le görüştüm. Bana, ‘Sezer sen hakkını aramak için başkanı aradın, bizi şikâyet ettin. Sen bizi şikâyet ettiğin için federasyon başkanı bize ‘Siz tecrübeli bir sporcuyu nasıl götürmezsiniz’ dediği için bize çok yüklendi.’ dedi. Daha sonra tekrar görüştüğümde ‘Dünya şampiyonasında benim adımı yazacak mısınız?’ diye sorduğumda, ‘Sezer sen federasyon başkanını aradın, bizi şikâyet ettin. Bu saatten sonra spor bakanını bile arasan biz burada olduğumuz sürece seni milli takıma almayacağız’ dedi.” İfadelerine yer verdi.

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK’A SESLENDİ: “BENİM HAKKIMI SAVUNSUN”

Hasta olduğu anlarda bile antrenmanını bırakmadığını dile getiren Uslucuk, “Tecrübem olduğu halde bu kişiler teknik kurulu olduğu zaman ben milli takıma giremeyecek miyim? Ve bu durumu federasyon başkanına şikayet ettiğim için. Ben buradan Gençlik ve Spor Bakanı’na sesleniyorum, ondan rica ediyorum, benim hakkımı savunsun.”

ZONGULDAKLI SİYASİLERİN TUTUMU MERAK EDİLİYOR!

Öte yandan, Uslucuk’un iddiaları doğrultusunda 4 sporcunun istenilen başarıyı elde edememesi ise ülke başarısını da yakından ilgilendiriyor. Ülkeye gelecek madalya sayısının düşmesinin nedeni ise federasyon yetkililerinin tutum ve davranışları olarak yorumlanıyor. Öte yandan, Zonguldak siyasilerinin de Sezer Uslucuk’un hakkını gerekli kurumlarda araması bekleniyor. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-07-20-at-15.08.13-(2)WhatsApp-Image-2023-07-20-at-15.08.13-(1)

WhatsApp-Image-2023-07-20-at-15.08.13

Eczanede silahlı saldırı! Eczanede silahlı saldırı!

İki gündür ekmek bulamayan halk tepkili:  Ekmek yoksa pasta mı yiyelim (!) İki gündür ekmek bulamayan halk tepkili: Ekmek yoksa pasta mı yiyelim (!)

Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti

Ekmek zammı belli oldu:  İşte yeni fiyatı! Ekmek zammı belli oldu: İşte yeni fiyatı!

Editör: Murat Barutçu