Zonguldak Belediyesince düzenlenen “Depremzede kardeşlerimiz için yardım kermesi” ile depremzedelere destek sağlanacak.

Deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlarımıza katkı sunmak için Zonguldak Belediyesinde Gazipaşa Caddesinde düzenlenen yardım kermesine; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, ZBEÜ Rektörü Prof Dr İsmail Hakkı Özölçer, AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Veli Köktürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve sendikanın şube başkanları, sivil toplum kuruluşları, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Dualarla açılan yardım kermesinde konuşma yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz:

ÜLKEMİZ CİDDİ BİR AFETLE KARŞI KARŞIYA GELDİ

"Belediye Başkanlığımızın koordinesinde düzenlenen kermesi beraber gezdik. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malumunuz olduğu üzere ülkemiz ciddi bir afetle karşı karşıya geldi. Asrın felaketi ile karşı karşıya geldi. İlk günden itibaren ülkemizin her yöresinden, dünyada ülkemizle gönül birliği yapmış çok sayıda insanımız, ilimiz deprem bölgesinde ki vatandaşlarımızın yaralarını sarma konusunda onlara destek verme konusunda büyük bir yarış içerisine girdi. İlimizden de başta madencilerimiz olmak üzere arama-kurtarma ekiplerimizle, AFAD’ımızla, Kızılay'ımızla vatandaşlarımızın gönüllü katılımlarıyla ciddi bir şekilde bölgede bulunduk. Halen bulunmaya devam ediyoruz.

BU YARAYI HEP BERABER EL ELE VEREREK AŞACAĞIZ

Bu yarayı inşallah hep beraber el ele vererek aşacağız. Milletimiz bu zor günde birlik olma duygusunu çok iyi bir şekilde gösterdi. Bundan sonra da bütün vatandaşlarımızdan bu yardımların devam etmesi yönünde gayret göstermelerini özellikle talep ediyoruz. Bundan sonra daha ziyade gıda ile ilgili ihtiyaçlar olacaktır. Vatandaşlarımızı gıda konusunda yardımları gerek valiliğimiz üzerinden gerekse AFAD hesaplarına yapacakları yardımlarla devam ettirebilirler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak Belediyesince düzenlenen yardım kermesinden elde edilecek gelir depremzedeler için kullanılacak. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin