Yangında 2 ev kullanılamaz hale geldi! Yangında 2 ev kullanılamaz hale geldi!

Düzce Haber – Düzce Belediyesi, sivrisinek ve uçkun mücadelesini içeren ilaçlama çalışmalarına ilişkin halkı bilgilendirmek amacıyla önemli bir adım attı. Havaların ısınmasıyla birlikte, sivrisineklerin arttığı bölgelerdeki önlemleri artırmak için ilaçlama çalışmalarına hız verdiler.

Veteriner İşleri Müdürlüğü, belediye sınırları içindeki tüm mahallelerde yaz ayları boyunca periyodik ve düzenli bir şekilde ilaçlama çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Bu çalışmalar, halk sağlığı ve çevre sağlığını gözeterek gerçekleştiriliyor.

 

Kışlada reform! Kışlada reform!

Müdürlük yetkilileri, vatandaşların da sivrisineklerle mücadelede aktif rol alabilecekleri ve alabilecekleri önlemler hakkında bilgilendirme yaptı. Evlerde, bahçelerde ve çevrede alınabilecek basit ve etkili fiziki önlemler sayesinde hem sivrisineklerden korunulabileceğini hem de sağlığın ve çevrenin korunmasına katkıda bulunulabileceğini vurguladılar.

Özellikle bahçe civarında kalıcı su birikintilerine dikkat çeken müdürlük, süs havuzları, atıl havuzlar, kovalar, çeşme yalakları ve atıl lastikler gibi yerlerde su birikintisi olmamasına özen gösterilmesini önerdi. Var olan su birikintilerinin haftada bir değiştirilmesi gerektiğini belirttiler, çünkü sivrisinekler durgun su birikintilerine bile yumurta bırakabiliyorlar ve bu nedenle binlerce sineğin çıkabileceğine dikkat çektiler.

Sağlık skandalı; Sağlıklı genç kıza kanser tedavisi uyguladılar Sağlık skandalı; Sağlıklı genç kıza kanser tedavisi uyguladılar

Aynı zamanda, komşuların da uyarılarak iş birliği yapılması önemli olduğuna dikkat çeken müdürlük, içinde su birikebilecek kapların ağzının kapalı tutulması, ters çevrilmesi veya imha edilmesi gerektiğini belirtti. İHA

52 yüksek eğitim kurumu kuruluyor, 39’u ise kapatılıyor 52 yüksek eğitim kurumu kuruluyor, 39’u ise kapatılıyor

Ormana atılan çöpler el birliğiyle toplandı Ormana atılan çöpler el birliğiyle toplandı

AW001111_02

Editör: Virda Şahin