TTK alım yapacak: İşte şartlar TTK alım yapacak: İşte şartlar

Kent konseyi Başkanı Mustafa Bilge geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan Levent Türkili’nin kitabından alıntılar yaparak vatandaşlara kitap okumalarını önerdi.

Başkan Bilge bu konuda kamuoyuna yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Ayda 2-3 kitap okuyan biri olarak; kitap okumaya özendirme anlamında, yerel yazarlarımıza destek olmak için ilginç bulduğum bölümleri okuyucularla paylaşmak istiyorum.

Kent Konseyi Kültür Sanat Edebiyat Günleri Yerel yazarlarımızdan Zeki Levent Türkili’nin  kitabından alıntıdır. Levent Türkili kitap gelirlerini ihtiyaç sahiplerine bağışlamıştır.

9. Yy ortalarında bir kız çocuğu dindar bir aileye evlatlık verilir. Ergenlik çağına giren genç kız kilise papazına aşık olur. Piskoposluk hedefleyen papaz, genç kızı erkek kılığına sokarak beraberce Yunanistan'a giderler. Genç kız erkek kılığında, bir yandan dini bilgileri, diğer yandan Yunan felsefesi ile kendini geliştirir. O artık kilisede dikkat çeken birikime sahip bir papazdır. Sevgilisinin ölümü, O'nu Roma'ya yönlendirecektir. Zira Yunanistan, Ortodoks kilisesine bağlıdır ve din adamları sakal bırakır. Oysa Roma'da Katolik din adamları sakal tıraşı olurlar.

Donanımlı din bilgini kızımız,  Roma'da kısa sürede dikkat çeker ve kardinaller tarafından 847 yılında Papa seçilir. Artık adı Papa 8.Joan'dır ve iki yılı aşkın görevde kalmıştır. Görevde kaldığı dönemde Vatikan'da gizlice kadınlığını da yaşamaktadır ve hamile kalır. Joan'ın amacı bol giysilerle hamileliğin atlatıp, çocuğunu yetim statüsünde Vatikan'da büyütmektir. Ancak, doğum bir ayin sırasında zamansız başlar. Ortaya çıkan rezalet katliamla sonuçlanmıştır. Bebeğinse ölü doğduğu söylenir. Aksi halde Tanrı'yı temsil eden Papa'nın, yani tanrının çocuğu olacaktır.

Yukarıda yazdığımız olaydan sonra Papa atama törenlerinde yeni bir ritüel ortaya çıkmıştır. Kardinaller tarafından seçilen Papa göreve başlamadan ortası delik bir tahta oturur, en yaşlı kardinal eli ile papanın testislerini kontrol ederek erkekliğini onaylar.” (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2024-02-01-at-11.37.04-(1)

Editör: Murat Barutçu