Afşin-Elbistan Linyitleri İlkokulu’nda, Kızılay ve çeşitli kurumlarla sivil toplum kuruluşlarının desteği ile paranın geçmediği kantin açıldı. Kantinin adı da ‘Teşekkür Kantini’ oldu. Kantinden alışveriş yapmanın tek şartı ise öğrencilerin ‘teşekkür ederim’ demesi. Kantinden gıda ürünlerinin yanı sıra oyuncak da seçebilen öğrenciler, alışveriş fişi olarak da yaşlarına uygun kitapları alıyor.

Teşekkür Kantini’nin açılışı, Elbistan Kaymakam Vekili Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Fatih Çetin, okul müdürü Faik Türk tarafından yapıldı. Kantinin koltuğuna geçen Kaymakam Vekili Yıldız, öğrencilere hem gıda ürünlerinden hem de oyuncak dağıttı.

Çocuklarla yakından ilgilenen Yıldız, paranın geçmediği kantinin açılmasında emeği geçen kurum ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Elbistan Milli Eğitim Müdürü Fatih Çetin de kantinin, çocukların gelişimi noktasında önemli bir işlev üstleneceğini söyledi.

Kızılay görevlisi Melike Taşyüz ise, Türkiye’nin dört bir yanındaki bağışçıların gönderdiği ürünlerin Teşekkür Kantini’nde çocuklara ulaştırıldığını dile getirdi.

Okul müdürü Faik Türk de, “Burada para geçmiyor. Buradaki ürünleri Kızılay, vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve diğer kamu kurumlarının bağışları ile oluşturduk. Buradaki öğrencilerimizin deprem sonrasında normalleşmeye geçiş sürecini sağlaması adına böyle bir proje hayata geçirdik. Bu projeyle öğrencimiz ‘teşekkür ve rica ederek’ ürünleri istiyor. İstediği ürünü aldıktan sonra da ‘teşekkür ederim’ diyor. Satış fişi olarak da onlara kitap hediye ediyoruz. Öğrencilerimiz için güzel bir proje oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Teşekkür Kantini’nden alışveriş yapan çocuklar ise kantinden para vermeden istediklerini aldıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. (İHA)

AW883265_01

Ayağınızı denk alın, çayınızı budayın! Ayağınızı denk alın, çayınızı budayın!

AW883265_05

AW883265_04

AW883265_02

Çaycuma'da iğrenç olay; Cinsel istismara uğrayan bebek yoğun bakımda Çaycuma'da iğrenç olay; Cinsel istismara uğrayan bebek yoğun bakımda

.. Ve bir sezon daha bitti! Bir daha ki sezon görüşmek üzere: 3-1 .. Ve bir sezon daha bitti! Bir daha ki sezon görüşmek üzere: 3-1

Seçim sonrası 3 partide büyük kongre var Seçim sonrası 3 partide büyük kongre var

Cesedin başında selfie çektirmişti! Resmi ölüm raporu belli oldu Cesedin başında selfie çektirmişti! Resmi ölüm raporu belli oldu

Editör: Murat Barutçu