Ulu Cami’de vaizin Türk Milli Kadın Voleybol Takımının oyuncularının kıyafetlerine vurgu yaptığı ve “böyle kısacık şortlarla gezilmez, giyinilmez” şeklinde halka hitap etmesi sonrası kızıp camiyi terk eden vatandaşlar ve olayı duyanlar vaize büyük tepki gösteriyorlar.

Türk Büro Sen'den farkındalık eylemine destek Türk Büro Sen'den farkındalık eylemine destek

Camide bir vatandaş “Siz Kur’an kurslarında erkek çocuklara tecavüz edilirken burada konuştunuz mu da Voleybol Milli Takımı hakkında konuşuyorsunuz” deyince cemaatten başka bir vatandaş da destek vererek vaizi sözlerinden dolayı eleştirmişti.

Benzer şekilde bir olay da geçtiğimiz yıllarda merkez Yeni Cami’de meydan gelmiş ve vaiz Cuma günü halka yaptığı konuşmada mevsimin yaz ve düğün mevsimi olduğuna vurgu yaparak “ancak böyle düğünlerde kadınlar ve erkekler birlikte oynamasın, ayrı ayrı yerlerde oynasınlar, dinimizde erkek ve kadının birlikte oynaması caiz değildir” diyerek halkı kızdırmıştı.

Yüzlerce yıldır birlikte horon tepen, halay çeken Türk insanının örf ve adetlerini hiçe sayarak başka bir kültürü empoze eden vaiz basında da yer almış, daha sonra vaize takibat yapılıp yapılmadığını soran gazetecilere de İl müftülüğü yetkilileri “kendisini uyardık” şeklinde tatmin edici olmayan bir yanıt vermişlerdi.

Son olarak Ulu camideki vaizin de abuk sabuk konuşması vatandaşlar arasında tepkiye yol açtı ve bu tür görevlilerin görevlerinden uzaklaştırı4lmaları istendi. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu