Serbest piyasada dövizde son durum Serbest piyasada dövizde son durum

Bankalar, müşterilerine uzun süredir kullanılmayan hesaplar konusunda ardı ardına uyarılar yapıyor. Birçok banka, şubelerinde hesabı bulunan vatandaşları bilgilendirmek için ilanlar yayınlıyor. Bu ilanlarda, 15 Mayıs'a kadar 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplardaki paraların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) aktarılacağı duyuruluyor.

Bazı vatandaşlar, kaç tane hesabı olduğunu bilmiyor ya da eski hesaplarında ne kadar para bulunduğunu hatırlamıyor. Ancak kullanılmayan hareketsiz hesaplardaki paraların her an kaybolabileceği uyarısı yapılıyor. Bankalar, tüm müşterilerini gazetelere verilen ilanlar aracılığıyla uyarıyor ve hareketsiz hesaplardaki paraların 31 Mayıs'a kadar çekilmezse TMSF'ye devredileceğini hatırlatıyor.

Kanal D ana haberine göre, e-Devlet hesabına giriş yaparak banka sorgulama işlemi yapıldığında, kişinin hesabının bulunduğu bankalar sıralı bir şekilde listeleniyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, konuyla ilgili olarak, "Bu parayı alma şansınız var. Bankalar, 10 yılın sonunda bu durumu internet sitelerinde duyuruyorlar. Büyük miktarda paraların yanı sıra küçük miktarlarda da paralar bu şekilde bankada kalabilir. Herhangi bir miktar bile olsa mutlaka takip edilmeli. Özellikle vefat eden yakınlarına ait hesaplarla ilgilenen vatandaşlarımızın bu konuyu takip etmeleri önemlidir" şeklinde açıklamalarda bulundu. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu