Akaryakıta dev zam! Akaryakıta dev zam!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), bu yıl bir değişiklikle iki kez ödenmesi gereken bir vergi oldu. Meclis Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaşmayı bekleyen kararla birlikte, 2023 yılı MTV miktarları da belirlendi. En düşük MTV miktarı 4.240 TL olarak belirlenirken, en yüksek ödeme ise 202.304 TL olacak.
MTV ödemeleri için ek bir vergi getirilmesiyle ilgili karar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından depremin etkilerini hafifletmek amacıyla alındı. Bu kapsamda, 2023 yılı sonuna kadar yeni kaydedilen araçlar ve trafiğe kayıtlı 26 milyondan fazla araç için MTV miktarı iki katına çıkarıldı. Bu değişiklik bir defaya mahsus olacak ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtikten sonra Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaşacak.
Önceden sıfır kilometre araçlardan MTV alınmazken, yeni düzenlemeyle birlikte yeni araç sahipleri de bir kez MTV ödemek zorunda kalacak.
MTV miktarı, aracın motor büyüklüğü, yaş ve değeri gibi faktörlere bağlı olarak belirlenmektedir. Bu doğrultuda, 3 yaşına kadar olan ve 1300 cc ve altı motor hacmine sahip araçlardan ek vergi alınmadığında ödenecek MTV miktarı 2.120 TL olacaktı. Ancak ek vergiyle birlikte bu miktar ikiye katlanacak ve ödenecek toplam tutar 4.240 TL olacak. En yüksek MTV miktarı ise 202.304 TL'ye kadar çıkacak.
MTV ödemeleri için iki taksit dönemi bulunmaktadır: Ocak ve Temmuz. Yasa teklifi Meclis'ten geçtikten sonra Ocak ayında ilk taksiti ödeyenler, ödedikleri taksit tutarı kadar ek vergiyi, kanunun yayımlandığı ayın sonuna kadar ödeyebilecekler. İkinci taksit ise Kasım ayının sonuna kadar iki eşit taksitte ödenebilecektir. Kanunun yayımlanmasından sonra trafiğe çıkacak araç sahipleri ise araçların normal MTV ödeme dönemiyle birlikte ek MTV tutarını peşin olarak ödeyeceklerdir.
MTV ödemeleri, İnteraktif Vergi Dairesi veya mobil uygulamalar (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) üzerinden 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla veya PTT şubelerinden gerçekleştirilebilmektedir. Haber Merkezi

Göçük altında kalan işçi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor Göçük altında kalan işçi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Mevduat hesabı olanlar için vergi hesabı Mevduat hesabı olanlar için vergi hesabı

Genç kıza çarpan araç alev topuna döndü Genç kıza çarpan araç alev topuna döndü

Yıldıztabya Bölgesinde Güvenilir Çilingir Hizmeti Yıldıztabya Bölgesinde Güvenilir Çilingir Hizmeti

Editör: Virda Şahin