Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının 14’üncü gecesini 15’inci gününe bağlayan Berat Kandili, bu gece idrak edilecek. Zonguldak ve ilçelerindeki birçok camide de dualar edilip, mevlit okunacak.

''Rahmet Gecesi'' olarak da adlandırılan Berat Kandili, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği kandil özel programları ile tüm yurt genelinde ve dış temsilciliklerde kutlanacak.

Gece dolayısıyla Zonguldak ve ilçelerindeki birçok camide program düzenlenecek.

Karadeniz Ereğli Abalı Camii’nde akşam namazının ardından başlayacak programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edilecek.

Program kapsamında okunan Mevlid-i Şerif'e ve ilahilere eşlik edecek olan müminler Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili'ni yatsı namazına kadar sürdürecek.

“Berat, günahlardan arınmayı müjdeliyor”

Berat, günahlardan arınmayı, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade ediyor. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisi olma özelliğini taşıyor.

Paketler değişiyor Paketler değişiyor

Hz. Muhammed'in, Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelediği bu gece, bilerek veya bilmeyerek işlenen hata ve günahlardan tövbe ederek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Yüce Allah'ın rahmetine ve mağfiretine ulaşması adına bir fırsat sunuyor. Haber: Ersen Berk ÇELİK

Editör: Seçkin