Resmi temaslar için Almanya ve Belçika’ya giden Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Maasmechelen, Genk ve Houthalen belediyelerini ziyaret etti.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Maasmechelen Belediyesini ziyaret eden Başkan Bozkurt’u, Belediye Başkanı Raf Terwingen, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzun ve Belediye Meclis Üyesi Serdar Karalı karşıladı. Başkan Terwingen ile samimi bir ortamda görüşme yapan Başkan Çetin Bozkurt, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı, görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Bozkurt’un kendilerini ziyaretleri nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade eden Maasmechelen Belediye Başkanı Raf Terwingen iki belediyenin kardeş belediye olabileceğini ve çalışmalara Eylül ayında başlamak istediklerini belirtti. Başkan Bozkurt da, Başkan Terwingen’in bu teklifini olumlu karşıladıklarını belirterek, bu konuda gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Daha sonra Genk Belediyesi’ne geçen Başkan Çetin Bozkurt’u burada, Türk kökenli belediye encümen üyeleri Yılmaz Kurtal ve Erhan Yılmaz karşıladı. Burada belediyenin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve samimi ortamda iki belediyenin nasıl işbirliği yapabilecekleri konusunda görüşmeler yapıldı.

Başkan Bozkurt’un ziyaretinin son durağı ise, Devrek Belediyesi ile kardeş belediye olan Houthalen oldu. 2005 yılında imzalanan protokolle kardeş belediye olan Houthalen Belediyesini zeyaret eden Başkan Bozkurt’u burada, Houthalen Belediye Başkanı Alain Yzermans, “Hoşgeldiniz, merhaba” diyerek karşıladı.

Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aytar ve Muhammet Oktay’ın da hazır bulunduğu ziyarette, başkanlar çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu, kardeş belediyelerin daha aktif işbirliği yapmaları konusunda görüş birliği yaptı.

Başkan Bozkurt’un bu ziyaretine, MİSİAD Avrupa Başkan Yardımcısı Ferhan Aktay, Vooruit Genel Başkan Yadımcısı Funda Oru, MİSİAD Anvers Bölge Başkanı ve Avrupa TV Kurucusu Selçuk Payal eşlik etti.

Başkan Bozkurt kendisine yoğun ilgi gösteren Almanyadaki hemşerilerine, Avrupa Devrekliler Derneği başkan ve yöneticilerine, MİSİAD Avrupa Başkanı ve Yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi