Resmi Gazete’de yayınlandı: Akaryakıtta tek fiyat dönemi! Resmi Gazete’de yayınlandı: Akaryakıtta tek fiyat dönemi!

Borç yapılandırması süreci, devletin sağladığı fırsatlarla birlikte bugün mesai bitimine kadar sona eriyor. Yapılandırılan tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, ciddi avantajlar söz konusu olacak. Yeniden yapılandırılan borç tutarından Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan %90, idari para cezalarında ise %25 indirim uygulanacak.

Ayrıca, taksitli ödeme seçeneği tercih edildiği halde, borç tutarının tamamının bugün mesai bitimine kadar peşin ödenmesi durumunda, yine peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecek.

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezaları gibi borçları yapılandıranların, yapılandırmadan yararlanabilmek için ilk ve ikinci taksit tutarlarını bugün mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir.

Yapılandırmada borçların ödeme süresi tercihe göre peşin veya azami 48 aya kadar taksitlerle yapılabilmektedir. Ancak, yapılandırmadan yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi önem taşımaktadır. Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması durumunda, ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilerek hesaplanacaktır.

Taksitle ödeme seçeneği tercih edilmiş olsa dahi, yapılandırılan borç tutarının tamamı ay sonuna kadar peşin olarak ödenirse, yapılandırmaya özel indirimlerden yararlanılabilecektir. Peşin ödeme indirimine sahip olmak, yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmaması ve Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan %90 indirim, idari para cezalarının aslından %25 indirim elde etmek anlamına gelmektedir.

Eğer yapılandırılan borçlar sadece fer'i alacaklardan oluşuyorsa, hesaplanan Yİ-ÜFE tutardan %50 indirim yapılacakken, matrah veya vergi artırımı sonucu tahakkuk eden vergilerde (damga vergisi hariç) %10 indirim uygulanacaktır.

MTV İKİNCİ TAKSİTİ UNUTMAYIN!

Ayrıca, 2022 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi de 31 Temmuz'da doluyor. Aynı zamanda, 2023 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödeme dönemi de bugün sona eriyor.

Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri iki taksit halinde yapılacak. İlk taksit ödemeleri Ağustos sonuna kadar gerçekleştirilmeli, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu