Bolu Haber – Bolu'nun geleneksel lezzetleri "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" sloganıyla özel sunumlarla tanıtıldı. Vatandaşlara coğrafi işaret almış ürünler ikram edildi.

Bolu Valiliği koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Lisesi (MTAL) Bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Bolu Turizm Komisyonu tarafından gerekli hazırlıklar yapıldı. Etkinlikte; 10 belediye, yiyecek içecek hizmetleri alanı olan 6 okul, kooperatifler ve kentin 5 yıldızlı otelleri stantlarda yemeklerini sundu.

Depremzedeler kendi yöresine ait yemekleri yaptı

Etkinlikte depremzede vatandaşlar için de atölyeler açıldı. Türk Kızılay Bolu iş birliğiyle Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş illerinden gelen depremzedeler kendi mutfaklarını atölyelerde sergiledi. Türk mutfağının en iyi ustalarını ve en iyi işletmecilerinin bir araya geldiği etkinlikte, kadın girişimcilerde yer aldı.

"YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZİ TANITTIK"

Etkinliğin verimli geçtiğini ifade eden aşçı Erol Ergin, "Turizm Haftası sebebiyle, yöresel yemekler yaptık. Yöresel keşli cevizli mantı, mantarlı kuzu kol sarma, patates dolması, un helvası, kızılcıklı kalburabastı yaptık ve vatandaşlarımıza sunduk. Gayet güzel geçiyor. Bürokratlarımız burada, halkımız burada. Bolu, yemek kültüründe en üst seviyede. İyi ustalar Bolu’dan çıkıyor. Türkiye’ye hükmediyorlar, daha doğrusu dünyaya hükmediyorlar. Gastronomi konusunda aşçılık konusunda iyi şefler Bolu’dan çıkıyor. Bugün çok iyi bir etkinlik oldu. İyi ki de katılmışız. Yöresel ürünlerimizi tanıttık. Halkımız tanıyor bunları. Zaten evlerimizde yapılan ürünler bunlar" dedi.

"PEYNİRLİ GÖZLEME YAPIYORUZ"

Yöresel kıyafetlerle Kıbrıscık ilçesinin yöresine ait gözleme yapan Nazmiye Tabur, "Kıbrıscık’ın ürünü yapıyorum. Peynirli gözleme yapıyoruz. Bolu’da da yapılır ancak Kıbrıscık’ta daha çok yapılır" dedi.

KATILIMCILAR

Etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak, kurum müdürleri, İzzet Baysal Abant MTAL Okul Müdürü Ayhan Vural, aşçılar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İHA

AW897918_07

AW897918_05

AW897918_06

AW897918_02

AW897918_03

AW897918_01

Gölköy Baraj Göleti’nde cygnus olor türü kuğu görüntülendi Gölköy Baraj Göleti’nde cygnus olor türü kuğu görüntülendi

SEO Hizmeti ile İşinizi Büyütmek Mümkün! SEO Hizmeti ile İşinizi Büyütmek Mümkün!

Tıra çarpıp şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti Tıra çarpıp şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Rağbet arttı hem esnafın hemde vatandaşın yüzü güldü Rağbet arttı hem esnafın hemde vatandaşın yüzü güldü

Şenol hoca yeni takımıyla zirveyi kovalayacak Şenol hoca yeni takımıyla zirveyi kovalayacak

Editör: Virda Şahin