Türkiye 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. Saat 15.00’ten itibaren sayılan oyların sonucuna göre Zonguldak’tan milletvekili adayı olarak çıkan Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı çalışmalarla oldukça tanınan bir milletvekili olsa da Google üzerinden çok fazla arattırıldı.

DENİZ YAVUZYILMAZ KİMDİR?

Deniz Yavuzyılmaz, 15 Haziran 1979'da Zonguldak'ta doğdu. İlk öğrenimini Zonguldak Yayla İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise öğrenimlerini ise Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü kazandı. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Cezayir, Libya ve Gürcistan'da mesleki tecrübeler edinerek Türkiye'ye döndü. Enerji sektöründe, uluslararası ölçekte hizmet veren bir firmanın kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde, Zonguldak Parti Okulu, Bartın Bölge Koordinatörlüğü ve Usta Eğitmenliği görevlerinde bulundu. Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde 2. sırayı kazandığı CHP ön seçimlerde 3. sıradan, Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde ise 4. sıradan Zonguldak Milletvekili Adayı oldu. Haziran 2018 Türkiye Genel Seçimleri'nde TBMM 27. Dönem Zonguldak Milletvekili seçildi. Aynı zamanda, TBMM KİT Komisyonu, Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, Dijital Mecralar Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyelikleri bulunan milletvekilinin, kamu kurumlarının işleyişi, Sayıştay Başkanlığı denetimleri, temiz enerji, çevre kirliliği, kadın hakları ve hayvan refahı konuları, yakından ilgilendiği politikalar arasında yer almaktadır.

Deniz Yavuzyılmaz evli ve 1 çocuk babasıdır.