Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin Sinitlli Köyü’nde 1970 yılında doğan Saffet Bozkurt, ilk ve orta tahsilini Kandilli beldesinde tamamladı.

TTK’ya bağlı Zonguldak Çıraklık kursunda 2 yıl Torna tesviye eğitimi aldıktan sonra TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesesi mekanik Atölyede işe başladı. Geceleri işte çalışıp, gündüz lise eğitimini sürdürdü. Lise sonda girdiği Üniversite sınavlarını kazanarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1994 yılında mezun oldu.

1994 İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerinde şuanki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle seçim çalışmalarına katıldı.

1995 yılından bu yana Ereğli’de serbest avukat olarak çalışmalarını yürütüyor.

2006-2008 yılları arasında AK Parti Kdz Ereğli ilçe teşkilat başkanlığı görevinde bulundu. 2 Dönem Zonguldak Barosu yönetim kurulu üyeliği, Hukukçular Derneği Başkan Yardımcılığı, Umut Feneri Derneği yönetim Kurulu üyeliği ile Verem Savaş Derneği Genel Sekreterliği görevlerini yaptı.

1997 yılından beri Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetinde Heyet üyeliği yaptı. 2011, 2015 ve 2018 yılında yapılan genel seçimlerde Milletvekili aday adayı oldu.

6 Eylül 2020 yılında yapılan Ak Parti Kdz Ereğli İlçe Kongresinde Genel merkezin kararı ile İlçe Başkanlığı görevini getirildi.

2020 yılında devir aldığı bayrağı daha yükseklere çıkarabilmek için gece gündüz çalıştı, İlk önce birlik beraberliği sağlama adına Kurucu ilçe başkan ve yönetiminden başlayarak, geçmişten bugüne belediye başkan adaylarını, belediye ve il genel meclis üyelerini yönetim kurulu toplantılarına davet ederek teşkilatta ağırlayarak, teşekkür plaketi takdim etti.

Göreve geldikten sonra İlçemizde Hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğü, Diş Hastanesi, Üniversite Kampüsü, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Cezaevi ve Özel Eğitim Kampüsü gibi birçok yatırımın çalışmalarına başlanıldı.

Evli ve iki çocuk babasıdır.