Birinci Amatör Kümede bir hafta daha geride kaldı. Merkez, Ereğli ve Çaycuma olmak üzere 3 gruptan oluşan ligde, 13 takımlı Merkez grubunda ilk yarının son haftasına girilirken, 8 takımlı Çaycuma grubu ile 9 takımlı Ereğli grubunda ilk yarı sona erdi.

2023 yılının son maç haftasında Merkez ve Çaycuma’da 14 maç oynandı. Bu maçlarda Terakkispor, Üzülmezspor, Ayiçispor, Karamanspor, Göbüspor, Filyos Sefercikspor, Perşembe Belediyespor Zonguldak Ereğlispor, Tepeören Gençlikspor, Kandilli Belediyespor, Ereğli Demirspor galibiyet sevinci yaşadı. Merkezde Tersanespor-Elvanpazarcıkspor maçı (0-0) ile Çaycuma’da Kayıkçılar Gençlerbirliği-Saltukovaspor (2-2) ve Devrek Bastonkentspor-İstasyon Gemicilerspor (3-3) maçlarında skor eşitliği bozulmadı.

Bu üç grupta oynanan maçlarda futbolseverler 55 gol gördü. Bu gollerin 15’i Merkezde, 18’i Çaycuma, 22'si Ereğli'de kaydedildi. Merkez grubunda Capeti Merkez Atölyesispor’u 6-0 farklı mağlup eden Ayiçispor haftanın en farklı galibiyetini aldı. 

Merkezde 11, Çaycuma’da 7, Ereğli'de 9'uncu hafta maçları neticesinde puan tablosu yeniden şekillendi.

MERKEZDE LİDERLİK AVANTAJI AYİÇİSPOR’DA

Merkez grubunda, haftayı 6-0’lık farklı Capeti Merkez Atölyesi galibiyetiyle geride bırakan Ayiçispor, 25 puanla lider unvana sahip. Bir maç fazlası bulunan Terakkispor’un da 25 puanı bulunuyor. Bordo-Beyazlı takım, 6-7 Ocak’ta oynanacak ilk yarının son haftasını maç yapmadan BAY geçecek. Lider Ayiçispor, yakın takipçisinin BAY geçeceği haftada, kendisini 4 puan geriden takip eden Tersanespor’la karşılaşacak.

Puan puana iki takımın ardından 24 puanla Karamanspor geliyor. Bu üç takım aynı zamanda şimdilik Play-Off hattını oluşturuyor.

İlk 3’ün peşinde sıralanan takımlardan Tersanespor 21 puanla 4’üncü, Zonguldak Gençlergücü 20 puanla 5’inci, Göbüspor 17 puanla 6’ncı, Asmaspor ile Karaelmasspor 16’şar puanla 7 ve 8’inci, Üzülmezspor 14 puanla 9’uncu, Karadonspor, Çatalağzı Demirspor ve Capeti Merkez Atölyesispor 7’şer puanla 10, 11 ve 12’nci sırayı paylaşıyor. Son sıradaki Elvanpazarcıkspor 5 puana sahip.

LİDER ZONGULDAK EREĞLİSPOR 6 PUAN ÖNDE

Bu hafta devre arasına giren Ereğli grubunda,  Zonguldak Ereğlispor 22 puanla lider pozisyonda yer alıyor. Açık ara farkla ilk sırada yer alan liderin ardında ikinci sırada yer alan Kandilli Belediyesor 16 puana sahip.

ÇAYCUMA’DA İLK YARININ LİDERİ PERŞEMBE

Çaycuma grubunda haftaya puan puana giren Perşembe Belediyespor ile Filyos Ateşspor arasındaki zirve maçı, Perşembe Belediyespor’un 4-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyet, Perşembe ekibini ilk yarının lideri yaptı.

7 maçta topladığı 19 puanla yenilgisiz liderliğin sahibi olan Perşembe Belediyespor’un ardından 16 puanla Filyos Ateşspor geliyor. 3 puan farkla sıralanan bu iki takımın peşine 12 puanla Velioğlu Gelişimspor, 10’ar puanla Kayıkçılar Gençlerbirliği ve Filyos Sefercikspor sıralandı.

Toplu sonuçlar, oluşan puan durumu ve bir sonraki haftanın maçları aşağıda...

MERKEZ GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Terakkispor-Asmaspor: 1-0

Çatalağzı Demirspor-Üzülmezspor: 0-2

Tersanespor-Elvanpazarcıkspor:0-0

Capeti Merkez Atölyesi-Ayiçispor: 0-6

Karadonspor-Karamanspor: 0-1

Göbüspor-Zonguldak Gençlergücü: 3-2

Karaelmasspor (BAY)

merkez grubu-5

13. HAFTANIN MAÇLARI

Üzülmezspor-Karaelmasspor

Karamanspor-Çatalağzı Demirspor

Elvanpazarcıkspor-Karadonspor

Ayiçispor-Tersanespor

Zonguldak Gençlergücü-Capeti Merkez Atölyesi

Asmaspor-Göbüspor

Terakkispor (BAY)

ÇAYCUMA GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Filyos Sefercikspor-Velioğlu Gençlikspor: 2-1

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Saltukovaspor: 2-2

Devrek Bastonkentspor-İstasyon Gemicilerspor: 3-3

Perşembe Belediyespor-Filyos Ateşspor: 4-1

ÇAYCUMA GRUBU-4

İKİNCİ YARININ İLK HAFTA MAÇLARI

Saltukovaspor-Filyos Ateşspor

Perşembe Belediyespor-İstasyon Gemicilerspor

Devrek Bastonkentspor-Velioğlu Gençlikspor

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Filyos Sefercikspor

Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

EREĞLİ GRUBU

EREĞLİ-5

TOPLU SONUÇLAR

Zonguldak Ereğlispor-Sücüllü Yalıboyuspor: 3-0

Bayatspor-Tepeören Gençlikspor: 2-5

Gümelispor-Kandilli Belediyespor: 1-5

Ereğli Demirspor-Balıspor: 4-2

Ortacıspor (BAY)

İKİNCİ YARININ İLK HAFTA MAÇLARI

Gümelispor-Tepeören Gençlikspor

Zonguldak Ereğlispor-Kandilli Belediyespor

Ereğli Demirspor-Sücüllü Yalıboyuspor

Ortacıspor-Balıspor

Bayatspor (BAY)

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ