Birinci Amatör Küme’de heyecan tam gaz sürüyor. Merkez, Ereğli ve Çaycuma olmak üzere üç gruptan oluşan ligde, bu hafta yine birbirinden gollü, birbirinden çekişmeli maçlar oynandı. Maçlar sonunda gruplarda öyle bir puan tablosu oluştu ki, puanlar neredeyse birbirine girdi, takımlar tabir-i caizse iç içe sıralandı. Bir çok takımın puan puana sıralandığı gruplardaki diziliş, futbolseverlerin lige bakış açısını değiştirdi. Önceki sezonlarda erken kopmaların olduğu, bu sezon ise başa baş bir mücadelenin yaşandığı Birinci Amatör Küme, haliyle son yılların en heyecan dolu sezonunu yaşıyor.

13 TAKIM GALİBİYET SEVİNCİ YAŞADI

Birinci Amatör Küme’de bu hafta Merkez grubunda 9, Ereğli grubunda 6, Çaycuma grubunda 4’üncü hafta karşılaşmaları oynandı. Toplam 13 takım galibiyet sevinci yaşarken, Ereğli grubunda Ereğli Demirspor ile Zonguldak Ereğlispor arasındaki maç, karşılıklı gollerle 2-2 sonuçlandı.

Kazanan takımları Ayiçispor, Üzülmesspor, Karamanspor, Terakkispor, Çatalağzı Demirspor, Tersanespor, Perşembe Belediyespor, Filyos Ateşspor, Filyos Sefercikspor, Kayıkçılar Gençlerbirliği, Balıspor, Tepeören Gençlikspor ve Ortacıspor oluşturdu.

Bol gollü haftanın geride kaldığı Birinci Amatör Küme’de, futbolseverler tam 54 gol gördü. Bu gollerin 21’i Merkez grubunda, 11’i Çaycuma grubunda, 22’si Ereğli grubunda kaydedildi.

Merkez grubunda 7 golün atıldığı Ayiçispor-Asmaspor (5-2) ve Ereğli grubunda 8 golün kaydedildiği Ortacıspor-Gümelispor (6-2) maçları, haftanın en gollü maçları oldu. Farklı istatistiklerle birlikte bir haftası daha geride kalan ligde, gruplarda puan tablosu yeniden şekillendi.

LİDER AYİÇİ 5. VİTES

Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi! Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi!

Özellikle Merkez grubunda kıyasıya bir yarış yaşanıyor. 13 takımlı grupta 6 takım zirvede iç içe. Haftayı 5 gollü galibiyetle kapatan Ayiçispor 21 puan liderlik koltuğunda oturuyor. 3 puanla farkla avantajlı bir şekilde ilerleyen liderin ardından 18 puanla Karamanspor, 17 puanla Zonguldak Gençlergücüspor geliyor. İlk 3 aynı zamanda Play-Off hattını oluşturuyor.

Zirve ortağı 3 takımın peşine 16’şar puanla Asmaspor, Terakkispor ve Tersanespor sıralandı. Puan puana 3 takımı, 3 puan geriden 13 puanla Karaelmasspor izliyor. 3 takımın küme düşeceği grupta, son 3’te Çatalağzı Demirspor, Karadonspor ve Elvanpazarcıkspor yer alıyor.

PERŞEMBE 4’TE 4’LE LİDER

Çaycuma grubunda oynadığı 4 maçı da kazanan Perşembe Belediyespor 12 puanla yenilgisiz lider unvanına sahip. Perşembe temsilcisini, 10 puanla Filyos Ateşspor, 9 puanla Kayıkçılar Gençlerbirliği takip ediyor. Alt tarafta ise Devrek Bastonkentspor ile İstasyon Gemicilerspor düşme hattını oluşturuyor. Devrek ekibi 1 puana sahip, İstasyon Gemicilerspor henüz puanla tanışamadı.

EREĞLİ’DE LİDERLİK ORTAKLIĞI VAR

Ereğli grubunda liderlik Zonguldak Ereğlispor’un. Haftayı beraberlik skoruyla kapatan Ereğli ekibi, 13 puanla ilk sırada yer alıyor. Lider, bu haftaki beraberlik üzerine puan farkı avantajını kaybetti. Ortacıspor yarım düzine golle kazandığı haftanın ardından liderliğe ortak oldu. 13 puana sahip Ortacı, Zonguldak Ereğlispor’la liderliği paylaşıyor.

Puanları eşit olan zirvedeki iki takımın ardından 10 puanla Balıspor, 9 puanla Tepeören Gençlikspor sıralandı. Ereğli’de düşme hattını oluşturan son iki basamakta Bayatspor ile Gümelispor yer alıyor.

Sonuçlar, önümüzdeki haftanın maçları ve puan tablosu şöyle:

MERKEZ GRUBU

Ayiçispor-Asmaspor: 5-2

Üzülmezspor-Capeti Merkez Atölyesi: 3-0

Karamanspor-Göbüspor: 3-1

Elvanpazarcıkspor-Terakkispor: 1-2

Çatalağzı Demirspor-Karadonspor: 1-0

Karaelmasspor-Tersanespor: 1-2

10. HAFTANIN MAÇLARI

Asmaspor-Zonguldak Gençlergücü

Terakkispor-Ayiçispor

Göbüspor-Elvanpazarcıkspor

Capeti Merkez Atölyesi-Karamanspor

Tersanespor-Üzülmezspor

Karadonspor-Karaelmasspor

merkez-5

ÇAYCUMA GRUBU

Perşembe Belediyespor-Devrek Bastonkentspor: 2-0

Saltukovaspor-Filyos Sefercikspor: 0-1

Filyos Ateşspor-Velioğlu Gelişimspor: 2-1

Kayıkçılar Gençlerbirliği-İstasyon Gemicilerspor: 5-0

5. HAFTANIN MAÇLARI

Velioğlu Gelişimspor-İstasyon Gemicilerspor

Filyos Sefercikspor-Filyos Ateşspor

Devrek Bastonkentspor-Saltukovaspor

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Perşembe Belediyespor

çay

EREĞLİ GRUBU

Balıspor-Bayatspor: 4-1

Ereğli Demirspor-Zonguldak Ereğlispor: 2-2

Sücüllü Yalıboyuspor-Tepeören Gençlikspor: 1-4

Ortacıspor-Gümelispor: 6-2

7. HAFTANIN MAÇLARI

Tepeören Gençlikspor-Kandilli Belediyespor

Zonguldak Ereğlispor-Ortacıspor

Gümelispor-Balıspor

Bayatspor-Sücüllü Yalıboyuspor

SPOR SERVİSİ

ereğli-4

Editör: Hüseyin EKİNCİ