Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’a gelerek okurları ve sevenleriyle buluşan ünlü gazeteci yazar Sedef Kabaş kentte gördüğü aksaklıkları peyderpey dile getirmeye ve sosyal medyada paylaşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün de Zonguldak’a gelişinde ayak bastığı iskelenin içler acısı durumuna tanık olan gazeteci Kabaş bu durumu “Atatürk’e saygısızlık, tarihe ihanet!” başlığı altında sosyal medyada şöyle paylaştı:

-Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 26 Ağustos 1931’de Zonguldak’a ayak bastığı rıhtımın son halini görünce üzülmemek mümkün değil…

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözde bir düzenleme yapmış… Kim bilir ne kadar bir maliyet çıkarıldı? Sonuç? Koca bir sıfır!

-Bu merdivenlerden çıkarak Atatürk’ün şehre ayak bastığına dair tek bir ibare, işaret veya yeterli bilgi yok… Üstelik rıhtım yolu eğreti şekilde polis bariyerleri ile kapatılmış!

-Bunlar yetmiyormuş gibi tarihi ve son derece otantik bir mekân olan Maden Mühendisleri Odası’nın Zonguldak Şubesi Lokali’ni de “içki servisi yapılıyor” bahanesi ile kapatma girişimleri varmış…

-Güzel olanın kıymetini bilmedikleri gibi güzel olanı yıkma hevesleri de dur durak bilmiyor…

Sedef Kabaş’ın bu paylaşımı da büyük ilgi gördü ve binlerce beğeni aldı.

KEİPA Zonguldak Toplantısında Filistin'e destek vurgusu KEİPA Zonguldak Toplantısında Filistin'e destek vurgusu

(Fadime Yılmaz Elma)

sedef-kabaş-1

Editör: Murat Barutçu