2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala öğrenci ve velilerin okul alışverişi telaşı başladı.

Okulların açılmasına az bir süre kala ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da vatandaşlar çocuklarının okul ihtiyaçları için alışveriş yapmaya başladı.

Öğrenciler heyecanla okulun açılmasını beklerken velileri ise okul alışverişi telaşı sardı. Veliler ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşanan artışlardan dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Ekonomik açıdan zorluklar içinde olan vatandaşlarımıza en uygun fiyatlarla kırtasiye malzemesi sunmaya gayret ediyoruz diyen Japon Pazarı İşletmecisi Orhan Bozkurt, şunları söyledi:

FİYATLARIMIZI UYGUN TUTMAYA GAYRET EDİYORUZ

“2022-2023 eğitim öğretim döneminde öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar diliyoruz. Japon Pazarı olarak her zaman olduğu gibi bu senede ürünlerimizde vatandaşlarını düşünen anlayışla fiyatlandırma yaparak Zonguldak halkına hizmet vermeye devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıya rağmen fiyatlarımızı uygun tutmaya gayret ediyoruz. Vatandaşımızın bir nebzede olsa yüzünü güldürebilmek için tüm kırtasiye malzemelerini uygun fiyatlara sunmaya gayret ediyoruz.

VELİLER ÇOK BÜYÜK SIKINTI İÇERİSİNDE

Maalesef vatandaşlarımızın alım gücü maalesef geçtiğimiz yıllar gibi değil. Çünkü artık her şey çok pahalı! Öğrenciler istiyor, öğretmenler istiyor ama veliler çok zorlanıyor. Önceden 4-5 parça ürün alanlar mecburen tek parça ürün almayı tercih ediyor ve eksik kırtasiye malzemesini tamamlayabilmek için araya bir boşluk bırakmak zorunda kalıyorlar. Bu da maalesef ülke ekonomisinin sıkıntısından kaynaklanıyor. Vatandaş mecburen alışveriş yapıyor ama kimsenin yüzü gülmüyor veliler çok büyük sıkıntı içerisinde.

KIRTASİYE MALZEMESİ FİYATI MİNİMUM 750 LİRA TUTUYOR

Bir öğrencinin minimum kırtasiye malzemesi fiyatı 750 lira tutuyor. Çantası, beslenmesi, suluğu, kalemi, silgisi, defteri gibi malzemelerin toplamı en uygun ürünler tercih edildiğinde 750 lira civarında ama ben bir kalem, bir silgi, bir defter alayım derseniz tabi ki daha ucuza kırtasiye alışverişini yapabilirsiniz ama geride birçok eksik kalır. Ancak uygun ürünleri tercih etmeden kırtasiye malzemeleri alayım derseniz o da yaklaşık 1500 lira civarında tutuyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi