Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), gönüllü madencilerle birlikte bir tahlisiye ekibini daha deprem bölgesine gönderdi. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, şu ana kadar 187 madencinin deprem bölgesine hareket ettiğini, sabaha kadar toplam 307 madencinin deprem bölgesine hareket etmiş olarak planlama yapıldığını söyledi.

Daha önce yaşanan depremlerde kurtardığı canlarla gündeme gelen maden işçileri, gruplar halinde deprem bölgesine hareket etmeye devam ediyor. TTK tahlisiye ekibi ve gönüllü madencilerden oluşan kurtarma ekibi saat 19:00 itibariyle yola çıktı. Depremin meydana geldiği andan itibaren şu ana kadar tahlisiye ve gönüllü maden işçilerinden oluşan toplam 187 madenci, AFAD'ın talebi üzerine deprem bölgelerine hareket etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve kurum yöneticileriyle birlikte kurtarma ekibini deprem bölgesine uğurladı. Yeşil, deprem anından itibaren maden işçilerinin duyarlılık göstererek kurtarma çalışmalarına katılmak için gönüllü olduklarını söyledi. Duyarlılıkları için maden işçilerine teşekkür eden Yeşil, "Tahlisiye ekiplerimiz depremin olduğu andan itibaren AFAD'ın koordinesinde kurtarma çalışmalarına katılmak için deprem bölgelerine hareket etti. Şu ana kadar 187 madencimiz kurtarma çalışmalarına katılmak için yola çıkmış oldular. Sabaha kadar toplam 307 madencimizin deprem bölgelerine gönderilmek üzere planlaması yapıldı. AFAD'ın talebiyle bu sayı artabilir. Maden işçimiz daha önceki depremlerde yaptıkları kurtarma çalışmalarıyla gündeme gelmişlerdi. Yine bu depremde de yeraltında edindikleri tecrübeleri depremde mahsur kalan insanlarımız için kullanacaklardır. Bizler maden işçilerimize güveniyoruz. Allah yardımcıları olsun. Dualarımız onlarla ve deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımızla." dedi.

Editör: Murat Barutçu