AW048634_02

Kedi katliamı: Zehirli ciğerle yok edildiler Kedi katliamı: Zehirli ciğerle yok edildiler

Gaziantep Haber - Gaziantep'te bir döviz bürosu çalışanı, 6 Ekim 2023 tarihinde Şahinbey ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi'ndeki iş yerinde ilginç bir olaya karıştı. İddiaya göre, 95 dolarını Türk lirasına çevirmek isteyen iki kadın müşteriye hizmet verirken, çalışan bir anlık dalgınlık sonucu sistemdeki rakamı 950 dolara yanlışlıkla girdi. Bu hata nedeniyle müşterilere, aslında 855 dolara tekabül eden 25 bin TL civarında fazla para verildi. O anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Seslerini duyurunca “Satılık” Duyurmayınca “Bozuntu” FEVKANİ YIKILSIN! Seslerini duyurunca “Satılık” Duyurmayınca “Bozuntu” FEVKANİ YIKILSIN!

AW048634_06

Döviz bürosu çalışanı Yaşar Karakaş, yaşanan olayla ilgili, "Yoğunluk anında 95 dolarlık bir işlem tutarını 950 dolar olarak giriş yapmışız ve müşteriye 855 dolarlık fazla para vermişiz. Bu da yaklaşık 25 bin TL paraya tekabül ediyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

14 gündür kayıp olan şizofreni hastası Nazmi Önal'ın akıbeti belirsiz! 14 gündür kayıp olan şizofreni hastası Nazmi Önal'ın akıbeti belirsiz!

Karakaş, müşterilere çağrıda bulunarak, "Fazla para verdiğimiz müşterimiz bizi görürse tek isteğimiz tekrardan bize gelmesi. Bazen yoğunluk anlarında böyle sorunlar olabiliyor. Müşterilerimize yanlış miktarda para verebiliyoruz veya yanlış işlem yapabiliyoruz. Kaptırdığımız para da ufak bir para değil. 855 dolar şu anda yaklaşık 25 bin TL'ye tekabül ediyor. Görürse bize gelmesini istiyoruz çünkü az bir miktar değil. Biz çalışanlar olarak bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı bazen yaşıyoruz. Tek ricamız gördükleri an bize geri gelsinler" ifadelerini kullandı.

Yokuşta aracı kaldıramayınca kazaya neden oldu Yokuşta aracı kaldıramayınca kazaya neden oldu

AW048634_03

Karakaş ayrıca, bu tür olayların genellikle yoğunluk nedeniyle yaşandığını belirterek, "Bu olayların genel sebebi yoğunluktan dolayı oluyor. Yoğunlukta müşterileri bekletmemek ve mağdur etmemek için hızlı davranıyoruz. Bu nedenle bilgisayar üzerindeki işlemlerimizde 95 yerine 950 yazabiliyoruz. Kısacası hızlı hareket etmekten dolayı fazla basmışız" diye konuştu. İHA

AW048634_04

Editör: Virda Şahin