Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Sağlık-iş) Zonguldak Şube Başkanı Hakan Uzun, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hak ettiği ücretleri alabilmek için verdikleri mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini açıkladı. Uzun, “Hakkımız olanı alana kadar bu mücadeleden bir adım geri atmayacağız” dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi çalışanları, hastane önünde iş bırakma eylemi yaparak haklarını istediler.

Günlerdir süren eylemlerine ilişkin açıklama yapan Hakan Uzun, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ağır koşullar altında, gece gündüz demeden görev yaptığını vurguladı. Uzun, “İşçi olmak zordur çünkü biz, yapılmayanı yapmak, imkânsızı başarmak zorundayız. Yağmurda, sıcakta, soğukta çalışıyoruz; ancak en zoru emeğimizin karşılığını almaktır” ifadelerini kullandı.

Uzun, hastane yönetiminin ödemelerin Maliye Bakanlığı’ndan gelecek kaynaklara bağlı olduğunu söylemesine tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

“Biz kime çalışıyorsak, ücretimizi de onlardan alırız. Kimse algı yaratmasın, topu başka yere atmasın! Eğer gerçekten para yoksa teşvik ödemeleri nasıl yapılıyor? Eşitlik ve adalet herkes için olmalı. Birine var, diğerine yok; böyle adalet olmaz!”

“MALİYE’NİN ŞEMSİYESİ SİZİ KAPATAMAZ”

Ücretlerin gecikmesi ve usulsüz bordrolar konusuna da dikkat çeken Uzun, idareye seslendi: “Maliye Bakanlığı’nın şemsiyesi sizi kapatamaz, hepimizi çok net görüyoruz. Bizleri siz çalıştırdınız, o halde ücretimizi de siz ödeyeceksiniz! Hakkımız olanı gecikmeden, eksiksiz ve tek seferde ödeyin.”

Türk Enerji Sen, GMİS Merkez Servisleri'ni ziyaret etti
Türk Enerji Sen, GMİS Merkez Servisleri'ni ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Uzun ayrıca, daha önce gündeme gelen usulsüz bordroları da unutmadıklarını belirterek, “O bordroların da hesabı sorulacak. Hatta daha fazlası da!” dedi.

“BU MÜCADELE TÜM EMEKÇİLERİN ONUR MÜCADELESİDİR”

Hakan Uzun açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Biz alın terimizin karşılığını, çocuğumuzun rızkını, evimizin ekmeğini istiyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz! Emeğimizin hakkını alana kadar durmayacağız. Bu mücadele sadece bizim değil, tüm emekçilerin onur mücadelesidir. Yaşasın emeğin gücü, yaşasın adalet, yaşasın onurlu direnişimiz!”

Kaynak: Haber Merkezi