Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, dünya 4’üncüsü olan Grizu-263 Uzay Takımı ve hocalarını kutladı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen, dünyanın en prestijli model uydu yarışmalarından biri olan CanSat Competition 2021 yarışmasında dünya 4’üncüsü olan Grizu-263 takımı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

ÇUFALI: “ZONGULDAK’IMIZIN GURURU GRUZU-263 TAKIMIMIZIN BAŞARILARI DEVAM EDECEK”

Başarılarından dolayı BEÜ Grizu-263 Uzay Takımını tebrik eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı şunları söyledi: “Grizu-263 takımımız birçok başarısının yanı bir başarı daha ekledi. Amerika’nın CanSat Competition 2021 yarışmasında 4. oldular bu dördüncülük bizim için önemli. Arkadaşlarımız başarılarını korumayı bu anlamda çıtayı daha da yükseltmeyi başardılar. Amerika’nın CanSat Competition 2021 yarışmasına Türkiye’den de birçok yarışmacı katılmıştı bizim takımımız dünya dördüncüsü oldu kendilerine teşekkür ediyorum. Zonguldak’ımızın gururu Grizu-263 Uzay Takımımızın başarıları artarak devam edecek. Başarılar artmaya başladı o nedenle etkisi de çok fazla ve bu başarıların birçok etkileri de oluyor. Diğer takımlarında başarılı olmasına ön ayak oluyor. O açıdan bakıldığında bizim teknoloji takımlarımız gittikçe artıyor. Bilindiği gibi YÖK, Havacılık ve Uzay Mühendisliğimizi kurmamızı kabul etti. Bunda da Grizu-263 Uzay Takımımızın büyük etkisi var. Bu başarıların arkasında olan hocalarımıza da çok teşekkür ederiz.”

EKMEKÇİ: “ZONGULDAK’IMIZ DÜNYA İLE YARIŞMAKTA”

Takım danışmanı ve BEÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, yaptığı konuşmada: “Bilindiği üzere CanSat Competition yarışması dünyada prestijli olarak görülen bir yarışma. 17 yıldır devam ediyor ve bu yarışmalar içerisinde sürdürülebilir başarı 2018 yılından beri devam ediyor. Bu süre içerisinde 2 defa dünya ikinciliği ikide dünya dördüncülüğü elde ettik. Takımımızın kuruluşundan bu taraf 5 yıllık süre içerisinde gerçekten takdir edilesi bir başarı hikayemiz oluştu. Bu 5 yıllık süreç sonunda çalışan, sistematik ve her yıl yenilenen takımla tekrar benzer başarıları elde edebiliyoruz. Buda üniversitemizin niteliğini ortaya koymaktadır. Artık Zonguldak’ımız bu anlamda dünyayla yarışmaktadır. Bu başarıların temelinde olan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, bütün hocalarımıza ve ana destekçimiz ERDEMİR’e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi iyi bir tercih olacaktır” dedi.

Takım Kaptanı Çağla Aytaç Dursun’da yaptığı konuşmada; “Uzaktan eğitim sürecinde arkadaşlarımızla 7/24 laboratuvarda sabahladık. Bu başarının arkasında çok büyük bir emek var. Ailelerimizin, hocalarımızın, arkadaşlarımızın, ERDEMİR’in desteğiyle bu başarı geldi” diye konuştu. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi