Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), endüstriyel matematik alanında dünya çapında tanınan bir isim olan Prof. Dr. Masahiro Yamamoto'yu bünyesine kattı. Prof. Dr. Yamamoto, Tokyo Üniversitesi Matematik Bilimleri Enstitüsü'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

5 Aralık 2023 tarihinden itibaren ZBEÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde kısmi zamanlı profesör olarak atanan Prof. Dr. Yamamoto, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ek 46. Maddesi kapsamında görev alacak. Bu atama ile ZBEÜ, uluslararası alanda saygın bir matematik bilimcisi olan Prof. Dr. Masahiro Yamamoto'yu bünyesine katarak akademik kadrosunu güçlendirmiş olacak.

LGS başvurusunda son gün! LGS başvurusunda son gün!

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Prof. Dr. Yamamoto'nun üniversiteyi uluslararası düzeyde temsil edeceğini, Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde öğrencilere değerli bir eğitim deneyimi sunacağını belirtti. Ayrıca, Prof. Dr. Yamamoto'nun doktora öğrencilerine danışmanlık yaparak bilgi ve deneyimlerini aktaracağını, öğretim üyeleriyle ortak projeler gerçekleştireceğini ifade etti. Rektör Özölçer, Prof. Dr. Yamamoto'ya çalışmalarında başarılar diledi. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu