Zonguldak Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci birleşimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında 10 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının tüm gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Zonguldak Belediye Meclisi üyesi Turgut Aydın, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a;

AYDIN, “RÖDÖVANSLI SAHALARDA SORUN VAR”

“Rödövanslı Sahalarla ilgili sorun var. Burada bakanlığın çıkartmış olduğu yönetmeliğe göre yerli ve milli diye adlandırdığımız Zonguldak’ın ana temel maddesi olan kömürle ilgili aleyhte bir durum meydana geldi. Bundan bu işi yapan işletmeciler ve çalışanlar olumsuz yönde etkilendi. Siz Zonguldak halkını direk etkileyen bu konuda ne düşünüyorsunuz? Alehte olan bu durum için bir girişim düşünüyor musunuz?

AYDIN, “SU FİYATLARINDA İNDİRİM YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

Enerji Bakanlığı Şubat ayında doğalgaz ve elektrik fiyatlarını indireceğini söyledi. Dolayısıyla elektrik fiyatları indiği takdirde Zonguldak Belediyesinin elektrikle ilgili giderleri de bir nebze aşağıya inmiş olacak. Elektrik fiyatları da ineceği için barajın en büyük giderinin elektrik olduğunu düşünürsek su fiyatlarında indirim yapmayı düşünüyor musunuz? En azından dar gelirliyi korumak için belediye bütçesinin toplamda totali değiştirmeyecek şekilde bir kademe yapıp 10 metreküpe kadar aha indirimli bir tarife uygulamayı düşünür müsünüz?” sorularını yöneltti.

ALAN, “SORUNLAR ÇÖZÜLECEK SORUNLAR”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’da kendisine sorulan sorulara şu cevapları verdi: “Son zamanlarda yerel gündemi yoğu şekilde meşgul eden rödövans konusu bütün Zonguldak’ı ilgilendiren bir durum. Kömür bizim olmazsa olmazımız, kaderimiz, şehrimizin varoluş sebebi. Başta üç milletvekilimiz olmak üzere il başkanımız ve bizler tarafından bu konu sıkı şekilde takip ediliyor. Ama şuan sorun olarak önünde durulan konulara gelene kadar zaten hükümetimiz, sayın vekillerimiz ve teşkilatlarımızın hassasiyetleri ile destekleri sayesinde birçok sorun çözüldü. 2002 senesi öncesindeki maden sektörünün şartlarıyla şuanı karşılaştırmak bile abes olur. İşçimizi korumak amacıyla yapılanları sizlerde bizlerde iyi biliyoruz. Ama gerçekten şuanda orda ki işletmecilerin daha çok istihdam sağlaması için, daha çok kömür üretmesi için, yerli ve milli duruş sergilemesi için hükümetimizden talepleri var. Bunları da geçen hafta Ankara’da üç belediye başkanımızla beraber üç vekilimiz bir araya geldik, konuştuk. Bu hafta sonu bununla ilgili vekillerimiz geldiği zaman gerekli görüşmeler yapılacak. Bakanlık nezdinde ben görüşmelere şahit oldum. Sorunlar çözülecek sorunlar.

ALAN, “ŞUAN BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK!”

Suyla ilgili defaten konuştuk Kasım ayında da bunu meclisten geçirdik. Bunu yaparken de barajdaki 6 belediyemizin ortak karar aldığımızı biliyorsunuz. Ama ne yazık ki sadece Zonguldak Belediyesi bu kararı almış gibi suyu sürekli gündeme getiriyorsunuz. Zonguldak Belediyesi maliyetlerin çok altında bu fiyatları belirledik. Vatandaşlarımızın su anlamında sıkıntı yaşamaması için. Şuan için bir düşüncemiz yok ama fiyatlar inşallah geri gelir. O zaman oturup konuşuruz ama şimdi olamamış bir şey için oturup konuşmak abes olur. Aklıselim hiçbir belediye başkanı suya zam yapmak istemez!”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin