Zonguldak Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Güne Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 şiddetinde meydana gelen büyük bir sarsıntıyla güne uyandık. Milletimizin, ulusumuzun başı sağolsun, geçmiş olsun. Acımız büyük, üzüntümüz büyük. Şuan elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Ama yardım anlamında hep beraber kenetlenerek bugüne kadar olduğu gibi inşallah bu yaraları hep beraber saracağız” diyerek başladı.

KAYINOVA: “BELEDİYE BAŞKANININ MAKAM ARACI VAR”

Gündemin ikinci maddesinde Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere TOGG marka SUV model otomobilden 1 adet satın alınabilmesi görüşülürken söz alan Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova: “Biz isterdik ki bugün biz bu mecliste bu konuyu keşke konuşmasaydık. Bu konuyla ilgili acelemiz yok. Arabalarımız var, bu araba üretiliyor ve üretilecek. Belki hepimiz bu arabadan alacağız, belki hepimiz evimizin önüne koyacağız ama keşke bugün burada bu konuyu konuşma gereği duymasaydık. TÜRMOB sayfasında 2023 tane özel SUV araba açık artırmayla satılacaktı bizlerde Zonguldak’ında bu şartlarda olmasa da daha iyi şartların olduğu bir ortamda keşke bizde bunu alma konusunda ‘Evet’ diyebilseydik. Ama bizim gönlümüz ister ki zaten açık artırma iptal olduğu için, şuanda bu çalışma yapılmadığı için, bu satış yapılmadığı için satışı yapılmayan, fiyatı belli olmayan bir arabayla ilgili bu mecliste suni bir konuşmanın içinde olmazdık. Biz halen diyoruz ki bunu dairesine iade edelim. Zonguldak Belediyesinin araçları var, Sayın Belediye Başkanının makam arabası var. Bu şartlarda Zonguldak Belediye Başkanına makam arabası alındı diye ulusal medyada görünmeyelim. Bu meclis görünmesin, bu meclis konuşulmasın biz bunun peşindeyiz, bunu istiyoruz. Daha fazla bir şey söylemeye gerek görmüyoruz. Umarız ki dairesine iade ederiz o zaman el birliği ile evet deriz. Ama siz bunu oylamak konusunda ısrarcıysanız biz hayır diyeceğiz” dedi.

BABAİBAN: “KULLANILAN BİR MAKAM ARACI VAR BURADA KONU BİRAZ DAHA FARKLI”

Zonguldak Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Bünyamin Babaiban: “Geçen hafta meclisin ilk gündeminde gündeme alınan tüm konular komisyonlarca Cuma günü görüşülerek tamamlandı bugünde gündeme getirildi. Eğer böyle bir önerileri varsa tüm maddeler üzerinden meclisin ertelenmesini de gündeme getirebiliriz. Çünkü bu afet olağanüstü bir olay. Buna bu şekilde bakmaksak ta sonuçta komisyonlarda görüşülmüş konular. Ancak burada belediyeye makam aracı alınması konusu değil zaten belediyemizin geçmişte alınan kullanılan bir makam aracı var burada konu biraz daha faklı. Biz gurup olarak bu ve diğer konularla ilgili herhangi bir görüş belirtmemeyi ve bu gündem maddeleri üzerinden bir görüş sunmama kararı aldık” diyerek gurup olarak aldıkları kararı ifade etti.

ALAN: “DİREK OYLAMAYA GEÇELİM ARKADAŞLAR!”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “Söyleyecek çok şey var, söyleyebileceğim çok şey var ama bugün kesinlikle konuşmayacağım. Ülke olarak herkesin içi yanıyorken, canı bu kadar yanmışken bununla ilgili verebilecek çok cevabım var aslında! Ama bunu demin Atınç Beyin söylediklerine karşılık cevabımız saklı kalsın. Bu acıyı ne zaman dindirip yaraları beraber sararız bu konuyla ilgili hem meclisteki arkadaşlar olsun hem ben şahsım adına gerekli açıklamayı o zaman yapacağım. Direk oylamaya geçelim arkadaşlar!” diyerek “Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanmış ve meclise sunulmuş raporu komisyondan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum” dedi ve maddeyi oyladı. Maddeyi Ak Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri kabul etti CHP ve İyi Partili meclis üyeleri ret oyu kullandı. Madde oy çokluğuyla meclisten geçmiş oldu.

 Meclisin diğer maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Murat Barutçu