Zonguldak Belediye Meclisinin 2021 yılı Ocak ayı ilk birleşimi Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında toplandı.

Açılış ve yoklamanın yapıldığı Belediye Meclisine meclis üyeleri, bazı mahalle muhtarları katıldı.

25 gündem maddesinin yer aldığı Zonguldak Belediye Meclisinde CHP grubu gündem harici iki ayrı önerge verirken, önergelerden bir tanesi olan suya indirim yapılması maddesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP grubunun suya indirim yapılması gündem harici önergesinde Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, meclis toplantısı başlamadan önce meclisin çalışması ile ilgili açıklamada bulundu.

Daha sonra verilen önerge konusunda CHP grup başkanı Atınç Kayınova ve AK Parti grup başkanı Bünyamin Babaiban açıklama yapmasının ardından madde oylanırken, gündem maddesi reddedilirken, öteki madde oy birliğiyle kabul edildi ve Belediye Meclisinin Ocak ayı ilk oturumu 26 gündem maddesi ile yaklaşık 1 saatlik gecikme ile başladı.

Gündemin 2 maddesi olan Denetim Komisyonuna üyesi seçimi yapılırken, AK Parti’den Havva Yılmaz, Şendoğan Karataş ve Bünyamin Babaiban seçilirken, CHP grubundan ise Deniz Dilaver ve Özberk Papila seçildi.

İYİ Parti Belediye Meclisi üyesi Vahdettin Velioğlu söz alarak, “4 Ocak Büyük Madenci yürüyüşünün yıldönümü. TTK’nın büyük yürüyüşten önceki şaşalı günlerine dönmesi dileğimiz. İşçi açığının ortadan kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’da Velioğlu’nun açıklamasının ardından “Bizde TTK’nın eski günlerine dönmesini ve işçi açıklarının giderilmesini diliyoruz” diye konuştu.

Zonguldak Belediye Meclisinin diğer gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi