Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, yapılacak ortak projeler hakkında görüşmek üzere BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i ziyaret etti.

Rektörlükte gerçekleşen ziyarette, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından afetten etkilenen illeri ziyaret eden Belediye Başkanları, Rektör Özölçer’e bu illerdeki gözlem ve tespitlerini aktardı.

Ardından Zonguldak il merkezi ile Kozlu ve Kilimli ’deki yapıların deprem dayanıklılık denetimi için Üniversitemiz ortaklığında yürütülmesi planlanan proje süreci hakkında görüşlerini paylaşan Belediye Başkanları, Rektör  Özölçer ile konu hakkında karşılıklı istişarede bulundu.

Görüşmede ayrıca Zonguldak merkezindeki su kayıp ve kaçaklarının tespiti ve önlenmesi üzerine Üniversite ile  yürütülmesi planlanan çalışma hakkında konuşuldu.

“KİMSE BENİM BAŞIMA GELMEZ DEMEMELİ”

Belediyelerle yapılacak işbirliğinden ve Üniversitemizin kente sunacağı katkıdan onur duyacağını söyleyen Özölçer, “Deprem ve diğer doğal afetlere ilişkin hazırlıkların yapılması ve gereken önlemlerin alınması son derece önemlidir. Kimse benim başıma gelmez dememelidir ve bu konuda bireylerden kurumsal yapılara kadar herkese önemli sorumluluklar düşmektedir. Biz de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

Belediye Başkanlarının Üniversite  Genel Sekreterlik makamına atanan Doç. Dr. Mustafa Yıldız’a hayırlı olsun ziyaretinde de bulunduğu görüşme, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin