Tüketicinin güveni Nisan'da arttı Tüketicinin güveni Nisan'da arttı

Emekli ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrası emekliler "Zamlı ikramiyeler ne zaman ödenecek?" sorusuna cevap aramaya başladı. Gelen son bilgiler; Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 1-9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise 10-15 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatacağı yönünde.
Ulusal basında yer alan bilgilere göre TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifi ile ilgili görüşmeler tamamlandı. Genel kurulda ilk olarak teklifin emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemeyi içeren maddesi kabul edildi. Daha sonra 8. Yargı Paketi'nin tamamı kabul edilerek yasalaştı. 
Emekliler bu yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında ayrı ayrı ikramiye alacak. Milyonlarca emeklinin hesabına 3'er bin liradan iki bayramda toplamda 6 bin lira yatırılacak. Emeklilerin yanında vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar hisseleri oranında ikramiye alacak.
Emekli ikramiyesine yönelik düzenlemenin mart ayının ilk haftasında Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Bu gelişme sonrası ikramiyelerin 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesinde 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı içinse ödemelerin 10-15 Haziran'da yapılabileceği belirtiliyor. (Haber merkezi)

Editör: Muhammet