Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Karabük’te bulunan Cemaller Yangın Yönetim Merkezinde orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan yangın söndürme helikopterleri uçuş personeliyle toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Koruma Şube Müdürü, Karabük İşletme Müdürü, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri ile yangın söndürme helikopterlerinin görevli personeli katıldı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ‘Orman servetimizi korumak çoğalmak kadar önemlidir. Küresel ısınma ve iklim değişikliği kaynaklı mevsim normallerinin üzerinde görülen hava sıcaklıkları son yıllarda büyük orman yangınlarına; yağışlar ise sel felaketlerine neden olarak insan ve tüm canlı yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ormanların kıymeti her geçen gün artıyor bizde ormanları bir canlı olarak görüyor ve onların can güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Bu nedenle sorumluluğumuz büyük, görevimiz yücedir.

Tüm personelimizin bu görev bilinciyle hareket etmesini bekliyor, ekiplerimize güveniyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Bayraktaroğlu, “Engeller insanı durdurmak için değil güçlendirmek için vardır. Yangınsız ve kazasız bir sezon diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda orman yangınlarına müdahale sırasında hava gücünü oluşturan helikopterlerin yangına müdahale prensipleri üzerinde duruldu. Koruma Şube Müdürü tarafından yapılan sunumla 2022 yılı yangınla mücadele konusunda hava araçlarından istenilen performans ve çalışma şekli anlatıldı.

Editör: Haber Merkezi