Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde özellikle arazide yüksek irtifada çalışan Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü, Makine İkmal Şube Müdürlüğü ve Elektronik Haberleşme Atölye Şefliğinde görevli teknik elemanlara 6331 sayılı iş güvenliği kapsamında yüksek irtifada çalışırken dikkat edilecek hususlar hakkında iş güvenliği uzmanı tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi.

Şahinler göz açtırmıyor Şahinler göz açtırmıyor

Bu eğitim Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan orman yangınları gözetleme kuleleri ilk müdahale ve toplu koruma ekip binalarının yıl boyu aktif çalışması gereken antenlerinin bakımı, montajı, elektrik ve röle sistemlerinin arızalarının giderilmesi büyük önem arz etmekte.

Düzenlenen eğitim iki aşamalı olarak gerçekleştirilmiş olup, teorik kısmı Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda, uygulamalı kısmı ise Asardoruğu Orman Yangını Gözetleme Kulesinde yapıldı. Eğitim esnasında yüksek irtifada çalışırken dikkat edilmesi gereken güvenlik kuralları, çalışma esnasında kullanılacak kişisel koruyucu donanımın kullanımı ve diğer yardımcı güvenlik malzemeleri anlatıldı.

Eğitimin başlangıcında konuşma yapan Orman Bölge Müdürü  Faruk Bayraktaroğlu, “Personelimizin işini en iyi şekilde yapması için eğitimlerimize devam ediyoruz. Personelimizin verimliliğin artırmanın birinci yöntemi iş güvenliği risklerini en aza indirmektir. Bu yüzden doğru bildiğimiz değil doğru olanı yapıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket ederek iş güvenliği eğitimlerimize önem veriyoruz” dedi.

Orman Bölge Müdür Yardımcıları  Mehmet Pınar ve Sayın Necmettin Aşçı’nın da katıldığı eğitime Bölge Müdürlüğü İş yeri Güvenlik uzmanı Orköy Şube Müdürü ile Orman Yangınları Şube Müdürü katılarak uygulama kısmında bütün kursiyerlere kişisel koruyucu donanımları ile tek tek uygulama yaptırılarak eğitim tamamlandı. (Şaban YILMAZ)

ZONG-ORMAN-BÖLGE-(2)

ZONG-ORMAN-BÖLGE-(3)

Editör: Murat Barutçu