Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde basketbol şöleni başladı. Üniversitelerin kendi bünyelerinde kadın ve erkekler kategorisinde oluşturduğu takımlar, Üniversiteler arası 1. Lig yolunda ilk etap olan Bölgesel Basketbol Ligi eleme grubunda ilk 2’ye girmenin mücadelesini veriyor. 

Süper Lig başka bir şehre kayarsa, çok büyük kaybederiz... Bunun farkında mısın Zonguldak? Süper Lig başka bir şehre kayarsa, çok büyük kaybederiz... Bunun farkında mısın Zonguldak?

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından organize edilen, aynı zamanda Üniversiteler arası Basketbol 1’inci Ligi’ne terfinin ilk etabını oluşturan Bölgesel Basketbol Ligi eleme grubunun bir ayağı, 7 farklı üniversiteden 3 kadın, 5 erkek takımın katılımıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü Spor Salonu’nda start aldı.

22 Aralık Cuma günü sona erecek Bölgesel Basketbol Ligi’ne, kadınlarda Bülent Ecevit Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, erkeklerde ise Bülent Ecevit Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi katıldı.

Nefes kesen mücadelelere sahne olan ilk gün müsabakalarının sabah seansında, ev sahibi Bülent Ecevit Üniversitesi kadın ve erkeklerde parkeye çıktı. Erkek takımı Yalova Üniversitesi, kadın takımı ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi’yle karşılaştı. Temsilcimiz her iki maçtan mağlup ayrıldı. Erkeklerde farklı yenilen BEÜ, kadınlarda ise uzun süre önde götürdüğü maçı, 1 sayı farkla 49-48 kaybetti. Bülent Ecevit Üniversitesi ikinci gün kadın ve erkeklerde Kocaeli Üniversitesi’yle karşılaşacak.

Öte yandan, sabah seansı maçlarının ardından açılış seremonisi düzenlendi. Seremoniye BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış seremonisinin ardından konuklara hitaben konuşan Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksel Okulu Öğretim Üyesi Dr. Ertuğrul Çıplak, tüm takımlara başarı dileğinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

6B1A46736B1A46776B1A46486B1A46396B1A45506B1A45306B1A45076B1A4471-16B1A44506B1A44446B1A43966B1A4354

Editör: Hüseyin EKİNCİ